• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stručnjaci iz Srbije razvili WOWD pretraživač

Korisnicima Interneta odnedavno je na usluzi novi pretraživač, wowd.com koji su osmislili vrhunski stručnjaci iz Srbije.

 Stručnjaci iz Srbije razvili WOWD pretraživač Izvor: MONDO

Pretraživač omogućava da se na najbrži i najprovjereniji način dođe do traženih informacija, izjavio je Tanjugu menadžer ovog servisa za našu zemlju Ben Tarabar.

Osnivač i idejni tvorac je dr Borislav Agapiev, Beograđanin koji živi i radi u Portlandu (SAD), a svjetska promocija pretraživača održana je protekle sedmice, 20. oktobra, u San Francisku, u okviru konferencije "Web 2.0 Summit".

Tarabar je objasnio da je Agapiev prije tri godine u Beogradu formirao razvojni tim, sastavljen od najistaknutijih mladih inženjera i studenata iz Srbije, osvajača medalja na brojnim takmičenjima iz programiranja u zemlji i inostranstvu, koji su osmislili novi Internet servis.

Pretraživač je u ranoj fazi razvoja javno testiran prije godinu dana isključivo u Srbiji i to pod imenom "Edgios".

U osnovi, kako je naveo Tarabar, radi se o pretraživaču u realnom vremenu baziranom na tehnologiji koja se fundamentalno razlikuje od svih dosadašnjih, a omogućava korisniku da otkrije šta je u svakom momentu popularno na Internetu.

"Hot list" popularnih stranica ažurira se uživo pred očima korisnika i omogućava da se u realnom vremenu otkriju najnoviji trendovi, teme i najzanimljivije stranice.

"Jedinstveni pristup koji ima Wowd, omogućava da se ono najpopularnije na Internetu odredi na osnovu stranica koje posjećuju ljudi, a ne Web-roboti", istakao je Tarabar i dodao da Wowd ima finansijsku podršku najeminentnijih Venture Capital fondova iz Silicijumske doline, DFJ i KPG.

Sjedište kompanije je u gradu Palo Alto u Kaliforniji, a ima kancelarije u Portlandu i u Beogradu, s tim što se u srpskoj prestonici nalazi kompletan razvojni tim.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS