• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mardok će blokirati Google?

Medijski magnat Rupert Mardok najavio je da će blokirati vijesti koje Google objavljuje, a potiču iz novina čiji je Mardok vlasnik.

 Mardok će blokirati Google? Izvor: MONDO

"Rat" između Ruperta Mardoka i Googla se zahuktava, a medijski magnat najavio je da bi uskoro mogao da blokira vijesti koje najpopularniji pretraživač objavljuje na svojim stranicama.

U Intervjuu za australijski "Skaj njuz" (Sky News Australia), Mardok je rekao da bi mogao da blokira vijesti koje Google preuzima iz onlajn izdanja novina "San" (Sun), "Tajms" (Times) i "Volstrit žurnala" (Wall Street Journal), jer želi da se sadržaji koji se objavljuju na internetu ubuduće plaćaju.

Mardok je ranije optužio Google da je parazitski i kleptomaski sajt zbog načina na koji objavljuje najnovije informacije na svojim "Google News" stranama. Ono što Mardoka najviše pogađa jeste činjenica da su posjetioci vesti na Googlu u mogućnosti da čitaju sve tekstove koji se pojavljuju u medijima čiji je Mardok vlasnik, a da za to ne plaćaju ni centa.

Prvi koraci ka plaćanju članarine za čitanje vijesti su već učinjeni i to na sajtu "Volstrit žurnala", gdje posetioci mogu da pročitaju samo prvi pasus vijesti, a za ostatak moraju da se pretplate.

Mardok je među kompanijama koje su prešle granicu i koje "kradu priče - jednostavno ih uzimaju", naveo i "Microsoft", kao i pretraživač Ask.com.

Da li je ovo potez očajnika ili osveta, pokazaće vrijeme. Poznato je da je Mardok vlasnik sada ne više tako popularane društvene mreže MySpace, kojem ide sve lošije. Razlog za to je nepovoljan dogovor u vezi sa rezultatima pretrage koji je sklopljen sa Googlom, a koji Mardoka košta više od 100 miliona američkih dolara.

S druge strane, neke informacije ukazuju na to da Mardok planira da usluge svojih medija ponudi nekim drugim pretraživačima, koji su konkurencija Googlu, a pominju se Bing i Boing Boing.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS