• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Firefox proslavio peti rođendan

Ovih dana jedan od najpopularnijih veb navigatora, Firefox kompanije Mozilla, proslavio je svoju petu godišnjicu postojanja.

 Firefox proslavio peti rođendan Izvor: MONDO

Prvi Firefox 1.0 lansiran je 2004. godine, a sa sobom je donio brojne inovacije poput blokiranja "pop-up" poruka, integrisano pretraživanje, "add-ons", otvaranje stranica u tabovima, poboljšanje u brzini i druge...

Povodom ovog jubileja organizovane su žurke širom svijeta, kao dio kampanje "Light the World with Firefox" (Obasjajte svijet Firefoxom).

"Prije pet godina Mozilla je predstavila Firefox 1.0 sa željom da Internet, kao najznačajniji tehnološki i socijalni fenomen ovog vremena, ostane otvoren i dostupan svima", izjavila je Sara Doerti ispred kompanije Mozilla.

I tako se i desilo. Prva verzija ovog navigatora preuzeta je preko milion puta tokom prva četiri dana od lansiranja, da bi danas dostigla cifru od preko 330 miliona preuzimanja.

Šta očekivati od Mozille i Firefoxa u narednih pet godina? Pored poboljšanja performansi i brzine, sigurno je da velike mogućnosti leže u mobilnom Internetu gdje Firefox Mobile (poznatiji kao Fennec) svakako može doći do svog punog izražaja.

Očekuju nas uzbudljiva dešavanja u sektoru Internet navigatora...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS