• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Asusovi" laptopi se narjeđe kvare

Tajvanska informatička kompanija "Asus" ima najsolidnije prenosive računare, pokazalo je istraživanje grupacije "SquareTrade".

 "Asusovi" laptopi se narjeđe kvare Izvor: MONDO

Ova kompanija obezbjeđuje garancije za kvalitet elektronskih proizvoda.

"SkverTrejd" je došao do te konstatacije analizom stope disfunkcije na 30.000 prenosivih računara koji kod njega imaju garanciju, prenijela su francuska elektronska glasila.

Analiza je pokazala da kod manje od 10 odsto računara "Asusa" dolazi do problema tokom prva 24 mjeseca korišćenja (15,6 odsto nakon tri godine).

Na drugom mjestu se nalazi japanska "Tošiba", sa stopom disfunkcije od 15,7 odsto poslije tri godine korišćenja, a na trećem njen domaći konkurent "Soni" sa stopom od 16,8 odsto.

Četvrto mjesto zauzima "Apple" sa stopom disfunkcije od 17,4 odsto, koji se našao ispred "Dela" sa stopom od 18,3 odsto i "Lenova", čija stopa iznosi 21,5 procenata.

Iako američka kompanija "Hjulit-Pakard" dominira tržištem prenosivih računara, ona zauzima posljednje mesto na listi "SkverTrejda" sa stopom disfunkcije svojih proizvoda većom od 15 odsto u prve dvije godine upotrebe i od 25,6 odsto tokom 36 mjeseci korišćenja. (Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS