• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Internet mijenja vaše ponašanje i mišljenje

Sati provedeni na Internetu utiču ne samo na način rada, kupovine ili druženja ljudi već postepeno i na njihovo mišljenje i ponašanje.

 Internet mijenja vaše ponašanje i mišljenje Izvor: MONDO

Vodeći neurolog Univerziteta Kalifornija u Los Andjelesu Gari Smol je u knjizi "iMozak:Kako preživeti tehnološku promenu savremenog mišljenja" opisao uticaj novih tehnologija na naš mozak i ponašanje, objavila su američka glasila.

Postupci koji se svakodnevno ponavljaju, kao što je traženje informacija na Internetu, utiču na rast neurona i uzajamne veze u mozgu, što mijenja način mišljenja i ponašanja korisnika svjetske informativne mreže, ukazao je Smol.

Mada korišćenje Interneta na neki način poboljšava funkcije mozga, ono takođe može dovesti do njihovog slabljenja. Neka ispitivanja su pokazala da postoji uzajamna povezanost izmedju prekomjernog korišćenja kompjutera i sindroma poremećaja pažnje, depresije i uznemirenosti.

Postoje, međutim, takodje i dobre strane navike višečasovnog sedenja za kompjuterom. Istraživanja američkih naučnika su pokazala da svakodnevno korišćenje Interneta može bitno poboljšati funkcije mozga.

"Ako nikada niste koristili kompjuter, vrijeme je da počnete", preporučuje profesor Smol. "Kako smo otkrili, čak i pola sata dnevno mogu snažno poboljšati sistem obrade informacija, čak i među osobama starim 55 do 60 godina", zaključio je on.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS