• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrice koje ne bi trebalo kupiti djetetu

Mladi obožavaju kompjuterske igrice, to nije novost.

 Igrice koje ne bi trebalo kupiti djetetu Izvor: MONDO

Ali mnogi od njih luduju za nerealnim, u najmanju ruku bizarnim likovima i grafikom kakva se može pronaći u igrama koje su primjerenije nešto starijoj publici.

Internet sajt Common Sense Media, koji posjetiocima nudi savjete i upozorenja o sadržaju filmova, muzike i video igrica, napravio je listu deset kul igrica koje klinci žele da igraju, ali bi roditelji možda željeli da im zabrane.

Mnoge od igara o kojima se ove sezone najviše pisalo prikazuju pretjerano nasilje, negativne uzore, ekstremno uznemirujuće scene, sociopatsko ponašanje i druge stvari za koje je dokazano da negativno utiču na djecu.

Video igra koja trenutno izaziva najviše polemika jeste Dragon Age: Origins, koju je izbacio Electronic Arts. Dobila je odlične kritike od gejmera zbog grafike koja zaista podsjeća na film i izuzetno zanimljivog zapleta.

Ali igrica nosi oznaku M (mature), što znači da je namijenjena publici od 17 i više godina. U igrici ima borbe, odsecanja glava i zarivanja mačeva u grudi kako ljudi, tako i zmajeva, ali i seksualno eksplicitnog sadržaja (uključujući i onog sa homoseksualnom tematikom).

Evo deset igrica koje se ne preporučuju djeci i koje bi trebalo skinuti sa spiska poklona koji vaš mališan sprema za Deda Mraza:

Assassin’s Creed II - realistična akcija i istorijska preciznost, ali igrač je u ulozi ubice koji koristi čitav arsenal oružja. Borderlands - psovke, borba protiv ljudi koji se koriste kao mete za vježbanje, humor prikladan odraslima i mnogo krvi.

Brutal Legend - nasilna fantastična animirana akcija u kojoj se koristi dvostrana sekira za odsjecanje glava demonskih neprijatelja.

Call of Duty: Modern Warfare 2 - sadrži opcioni nivo na kome igrač može da preuzme ulogu teroriste.

Dead Space: Extraction - krv šiklja iz ljudskih tijela, leševi svuda po podu, krv na zidovima i podovima i užasavajući krici mučenja koji ovu igricu čine stvarno uznemirujućom.

Preostalih pet igrica na listi su:
Dragon Age: Origins
Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony
Demon’s Souls
Left 4 Dead 2
Grand Theft Auto: Chinatown Wars

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS