• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook i privatnost? Neće moći, ponovo!

Žrtva Facebook politike privatnosti podataka ovog puta postao je i njegov vlasnik Mark Cukerberg.

 Facebook i privatnost? Neće moći, ponovo! Izvor: MONDO

Facebook i njegov vlasnik već nedjeljama pričaju kako novim podešavanjima privatnosti na ovoj mreži omogućuju svim korisnicima da zadrže informacije o sebi koje ne žele da drugi saznaju.

Ipak, mnogi korisnici Interneta nakačeni na najpopularniju socijalnu mrežu pobjesneli su kada su saznali da se desilo upravo suprotno sa uvođenjem novih podešavanja.

U posljednjih nekoliko dana kada se ulogujete na svoj Facebook nalog pojavljuje vam se obavještenje da su izvršene male izmjene koje će vam omogućiti više kontrole nad informacijama koje dajete drugim korisnicima.

Međutim, Facebook je sakrio od svih nas da je svim korisnicima poništio prethodna podešavanja i da je sada sve što ste okačili na sajt vidljivo svima na mreži: vaše fotografije, kontakt informacije, itd.

To se desilo i sa nalogom Marka Cukerberga, pa su Internet poplavile fotografije njega bez majice u šorcu kako sjedi pored bazena, kako ispija pivo, izvaljenog u sofu u zagrljaju sa plišanim medom i mnoge druge.

Mnogi korisnici su kliknuli na "Continue to Next Step" i otkrili da su resetovana podešavanja i da su sada sva podešavanja javna. Kliknuli su na "Old Settings", ali ni to nije dovoljno.

Čak i kada stavite da su vaše profil slike dostupne samo vašim prijateljima, njih će ipak moći da vidi cijeli stvijet, kao i vaše Fan Pages, sve vaše prijatelje, koje TV emisije i/ili političke partije volite.

Ne vjerujete nam? Samo odite na vaše "Privacy Setting", kliknite na "Profile Information", a onda na "Preview my Profile".

Kao što sam Facebook kaže, to će vam pružiti priliku da vidite kako vaš profil izgleda većini ljudi na Facebooku.

Onda pokušajte da vašu profil sliku, ili listu prijatelja, isključite i shvatićete da se ništa nije desilo.

Zato se nadajte da vaša profil slika nije previše kompromitujuća ili da niste fan bilo čega što je možda previše rizično, jer od sada vaš šef, bakica ili najveći neprijatelj može sve to da vidi.

Jedino što vas sada može spasiti je da odlučite da uopšte nemate profil sliku na Facebooku.

Ako želite da sakrijete listu svojih prijatelja onda to više ne radite na strani sa podešavanjima privatnosti, već morate da odete na stranicu sa vašim profilom i kliknete na olovkicu u gornjem desnom uglu boksa sa listom prijatelja.

Kada se otvori padajući meni vi otčekirajte "Show my friends on profile".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS