• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mozak i dalje brži od tehnologije

Brzina modernog života sadrži 2,3 riječi u sekundi ili oko 100.000 riječi na dan, piše "Sandej Tajms".

 Mozak i dalje brži od tehnologije Izvor: MONDO

U članku se postavlja i odgovara na pitanje o tome da li moderno doba prijeti da ošteti naše mozgove zbog količine informacija kojoj smo stalno izloženi.

Ako se riječima dodaju slike, izloženi smo svakog dana ekvivalentu od 34 gigabajta informacija, što je dovoljno da optereti tipičan laptop računar za nedjelju dana.

Količina informacija kojoj smo izloženi mijenja način na koji mislimo i ponašamo se, slažu se naučnici, a moguće je da se mijenja i struktura našeg mozga.

Pažnja je sada rascjepkana na više stvari istovremeno i vjerovatno je teže koncentrisati se na dublje razmišljanje i emotivno doživljavanje, što dovodi do lošijeg razumijevanja među ljudima, tvrde neki naučnici, ali dodaju da nema bojazni od kraha memorije zbog prevelike količine informacija, jer je ljudski mozak veoma prilagodljiv.

Oni podsjećaju da su mnogi vjerovali, prije više vijekova, kada je izumljena štamparska mašina, da ljudski mozak neće moći da apsorbuje toliko informacija, prenosi BBC.

Nučnici kažu da mozak može da raste i prilagođava se u zavisnosti kako se koristi i da mogu da se rode nove ćelije i nove veze među njima, prenosi "Sandej Tajms". (Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS