• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft od marta nudi izbor veb "brauzera"

Microsoft i Evropska komisuja postigli su dogovor u vezi politike instaliranja veb "brauzera" na Windows operativni sistem.

 Microsoft od marta nudi izbor veb "brauzera" Izvor: MONDO

Evropska komisija je objavila da je sa Microsoftom postigla dogovor kojim će biti riješeno pitanje pritužbi konkurentskih softverskih kompanija povodom instaliranja Microsoftvog internet pretraživača Internet Explorer u operativni sistem Windows.

Konkurenti Microsofta smatraju da je američki gigant korisnicima Windowsa, veoma široko korišćenog operativnog programa, time nametnuo svoj "brauzer", čime je narušio antimonopolske zakone Evropske unije, onemogućivši druge kompanije da mu konkurišu na tom sektoru softvera.

Kako bi riješio "brauzer problem", Microsoft se obavezao da od sredine marta iduće godine tokom pet godina na evrospko tržište isporučuje punofunkcionalnu verziju Windowsa sa ugrađenim Internet Explorerom, ali i mogućnošću da izaberu i jedan od 11 konkurentskih veb-pretraživača.

"Ovo je božićni poklon stotinama miliona Evropljana, kojima se nudi slobodan izbor", izjavila je tim povodom evropski komesar za konkurenciju Neli Krus.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS