• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Googlephone dolazi, iPhone pada u zaborav

Google se sprema da za Novu godinu na tržište izbaci Google telefon, koji bi trebalo da sa trona zbaci iPhone kompanije Apple.

 Googlephone dolazi, iPhone pada u zaborav Izvor: MONDO

Zvanično ime ovog telefona je Nexus One, a sadržaće i softver Android 2.1 koji je dolazi iz kompanije Google.

Telefon će proizvoditi tajvanska firma HTC, a Internet gigant planira da ga prodaje direktno preko svog veb sajta. Ono što je najvažnije, Nexus One prodavaće se otključan, što znači da neće biti vezan ni za jednog mobilnog operatera. Tako, da biste kupili ovaj telefon nećete morati da se obavežete "na vjernost" nekom provajderu, piše "Dojče Vele".

Google je odlučio da prva testiranja izvrši tako što je telefon dao na korišćenje svojim zaposlenima. U roku od nekoliko dana, na brojnim tehnološkim blogovima širom interneta osvanule su rasprave o Googlephoneu i raznim mogućnostima koje pruža.

Pored ostalog, na blogu Engadget objavljeno je da telefon sadrži programe poput Google navigacije, omiljene aplikacije mnogih, koja do sada nije bila u meniju bilo kog telefona.
iPhone spreman za penziju?
Neksus jedan je tanji od iPhone uređaja i ima sličnu touch-screen konfiguraciju, ali uz to ima i takozvanu "track kuglicu" u stilu BlackBerry uređaja.

Analitičar Ben Šečter tim povodom objašnjava: "Kada su odjednom svi krenuli da se 'kače' na internet preko svojih mobilnih telefona, Google je morao da umiješa svoje prste. Shvatili su da moraju da učestvuju u razvoju interneta za mobilnu telefoniju."

iPhone bi već mogao u penziju - ako Google telefon bude povoljan.

Eksperti vjeruju da Google nije previše zainteresovan za prodaju ovog telefona, već je cilj ovog proizvoda da se pristupi dragocjenim podacima o potrošačima, koji će pomoći prodaju reklamnog prostora Google pretraživača.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS