• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube uvodi pretplatu na sadržaj

Popularni sajt za razmjenu video sadržaja YouTube planira da uvede plaćanje pretplata za određene usluge.

 YouTube uvodi pretplatu na sadržaj Izvor: MONDO


Ovim YouTube da mu medijske kompanije dodeljuju licence za TV emisije ili novije filmove u integralnoj verziji, izjavio je jedan od rukovodilaca ovog video sajta Dejvid Jun.

Paralelno sa kratkim sekvencama iz amaterskih video snimaka, koji predstavljaju najveći dio njegove ponude, YouTube nastoji da poveća ponudu vezanu za sadržaje obuhvaćene zakonima o emitovanju u integralnoj verziji i da udvostruči aktivnosti vezane za reklame.

"Ukoliko bismo jednostavno nastavili da se usmjeravamo na naš reklamni model, to bi bilo dosta za stvaranje dovoljnih mogućnosti za veće prihode", istakao je Jun.

Medijski giganti zaziru od potpisivanja ugovora o emitovanju svojih sadržaja na YouTubeu zbog još velike piraterije, ističu analitičari, koji smatraju da je to jedna od dvije "kočnice" koje ovaj gigant ima u svom modelu privređivanja.

Drugi problem je u tome što "Jutjub" ne uspjeva da unovči na odgovarajući način kolosalni broj korisnika (125 miliona mjesečno), uprkos inicijativama vezanim za reklame i nove načine komunikacije. Osim toga, oglašivači ne odobravaju da se njihove reklame pojavljuju na ilegalnim video sadržajima.

Uprkos potpisivanju ugovora o podjeli prihoda sa nekim filmskim studijima i TV kanalima, YouTube danas želi da ide dalje kako bi korisnicima ponudio bogatije i novije sadržaje i na taj način stvorio veći reklamni prihod.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS