• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije lako raditi za Apple

Sebe nazivaju Svjetski tim za lojalnost, a među zaposlenima u kompaniji Apple poznati su kao Gestapo - "krtica" koja špijunira kancelarije.

 Nije lako raditi za Apple Izvor: MONDO

Internet portal Gizmodo razgovarao je sa jednim od bivših zaposlenih u kompaniji "Epl". Osoba pod pseudonimom "Tom" objasnila je kako funkcioniše tipična operacija koju sprovodi menadžment u cilju otkrivanja nelojalnosti firmi.

"Krtice su svuda, a posebno na odjeljenjima od najvećeg značaja. Kada menadžment posumnja na curenje informacija, specijalni tim šalje se u kancelarije zaposlenih koji se tu mogu stvoriti u bilo koje doba... a potom kreće tortura", kaže Tom.

Svim zaposlenima zabranjuje se pomjeranje sa radnog mjesta, oduzimaju se mobilni telefoni, a na kompjuterima se aktiviraju skrinsejveri kako bi se spriječila komunikacija među zaposlenima.

Potom takozvani Gestapo provjerava sve što se može naći na telefonima i kompjuterima: pozivi, privatne i službene SMS poruke, fotografije, elektronska pošta...

"Oni koji odbiju poslušnost dobijaju otkaz ili postaju predmet opsežne istrage. Bio sam prisutan u nekoliko situacija, kada Gestapo otkrije osobu koja je odavala poslovne tajne. Sa tom osobom se razgovor vodi do kraja dana, a onda od nje traže da u tišini napusti zgradu pod pratnjom obezbjeđenja", kaže Tom, bivši zaposleni "Eplu".

Inače, ova kompanija je nekada svoju ležernu korporativnu kulturu isticala kao jednu od glavnih razlika u odnosu na konkurenciju, a sada se pretvorila u mašineriju koja svuda ima oči i kontroliše sve, kao Gestapo u nacističkoj Njemačkoj.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS