• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Space Invaders Evolution - igrica iz svemira

Sve u ovoj igri napravljeno je da bi ona u potpunosti bila uspješna.

 Space Invaders Evolution - igrica iz svemira Izvor: MONDO

Naziv: Space Invaders Evolution
Izdavač: EA Mobile
Format: Mobilni telefon
Žanr: Arkadna
Broj igrača: 1

Igra Space Invaders se prvi put pojavila 1978. godine na igračkim automatima, a za njen razboj zadužena je kompanije Taito. Pomislili biste da nakon više od dvije decenije igre ovog tipa nemaju nikakvu šansu na modernom tržištu igara. Ipak, to nije slučaj.

Iako se radi o veoma starom i limitiranom konceptu EA Mobile nam donosi spektakuaran i redizajiran original za mobilne telefone. Iako na igri nisu radili ljudi iz Taita, već je pravljena u Xendex studiju, razvojnom timu treba uputiti sve pohvale za odlično obavljen posao.

Sve u ovoj igri napravljeno je da bi ona u potpunosti bila uspješna. Od inventivnog i primamljivog naziva, preko respektovanja originalnog materijala, sve je upakovano u moderan omot sa prepoznatljivim retro elementima.

Početak igre, odnosno uvod, napravljen je u duhu arkade iz 1978. godine u kome ćete se upoznati sa grafikom i kontrolnim sistemom, da bi nakon toga igra prerasla u nevjerovatnu svemirsku pucačinu.

Napadači iz svemira nadolaze u talasima, neki se kreću brže, neki sporije i svi idu u istom smjeru - ka dnu ekrana pravo na lasere vaše letjelice.

Odbrambeni arsenal vašeg svemirskog broda može se podesiti na automatsku ili manuelnu paljbu. Treba obratiti pažnju da ukoliko ostavite automatsku paljbu možete ostati bez dodataka i poboljšanja koji tu i tamo dolete ka vama.

Dodatak u vezi borbe protiv matičnog broda, koji je neka vrsta "boss-a", je odlično implementiran i svrstava Space Invaders Evolution u red modernih pucačina.

Sve u svemu, ovo je igra koja je zadužila žanr arkadnih pucačina, ali nikako na uštrb intenzivnog i zanimljivog gejmpleja kakav se očekuje od novijih "shootera".

Ovu sjajnu igru, namijenjenu mobilnim telefonima, možete preuzeti OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS