• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PC i konzolne igre koje su obilježile 2009.

Prethodna godina bila je izuzetno zanimljiva kada su u pitanju video igre.

 PC i konzolne igre koje su obilježile 2009. Izvor: MONDO

Kvalitetni naslovi, veliki izbor platformi na kojima se pojavio još veći broj igara, uticao je na to da ne napravimo klasičnu listu, već samo da istaknemo igre koje su obilježile pojedine kategorije.

Ipak, pobjednik mora postojati, a ove godine najviše pažnje privukla je igra Dragon Age: Origins. Pojavila se prije nekoliko mjeseci i donijela mnogo kontroverzi. Neupitno je da se radi o sjajnoj, vizuelno superiornoj i izuzetno zabavnoj igri sa odličnom pričom.

Ali, mnogi osporavaju elemente nasilja, seksualno eksplicitnog materijala i previše krvi. Ipak, to je ono što ovu igru čini najboljom u prethodnoj godini. Platforme na kojima je moguće igrati ove igre uključuju kompjuter (PC), konzole - PlayStation 3 (PS3), PlayStation Portable (PSP), Nintendo DSI (DSI), Nintendo Wii (Wii), Microsoft Xbox 360 (Xbox 360).

Evo igara koje su obilježile 2009. godinu, po kategorijama:

Akcija/avantura - Uncharted 2: Among Thieves (PS3). Igra koja donosi uzbudljivu akciju koja objedinjuje elemente platforme, 'pucačine' i borbe 'licem u lice'. Tu su i intrigantne zagonetke koje treba riješiti, likovi koji se pamte i još dosta zabavnih elemenata.

Od ostalih igara iz kategorije treba izdvojiti Assassin's Creed II, Batman: Arkham Asylum, GTA: Chinatown Wars, Infamous...

Vožnja - Forza Motorsport 3 (Xbox 360). Bez obzira da li ste ljubitelj lepo dizajniranih automobila, mogućnosti da popravljate sve što je moguće popraviti ili jednostavno uživate u brzini i zvuku motora, ovo je igra za vas.

Od ostalih igara u kategoriji su se istakle i Dirt 2, Gran Turismo, Race Pro... Borilačka - Street Fighter IV (PC, PS3, Xbox 360). Povratak serijala na velika vrata, u igri koja nudi verovatno najkompletnije borbe u video igrama. I to u smislu raznovrsnosti, igračkog iskustva i vizuelnog ugođaja.

Platforma - Ratchet & Clank Future: A Crack In Time (PS3). Inventivnost, sjajna priča, akcija koja ostavlja bez daha.

Muzička - The Beatles: Rock Band (PS3, Wii, Xbox 360). Sjajna igra koja će vas odvesti u vreme kada su popularni članovi ove legendarne grupe "žarili i palili". Svaka pesma propraćena je i animiranim videom.

Role-playing Game (RPG) - Dragon Age: Origins (PC). Igra koja zaslužuje sve pohvale jer postavlja nove granice kada su u pitanju mnogi elementi - od grafike, muzike, specijalnih efekata, pa sve do socioloških i kulturoloških fenomena. Mada, možda ima malo previše krvi.

Igra koju svakako ne bi trebalo propustiti u ovoj kategoriji jeste Demon's Souls, koja je dostupna samo na PS3 konzoli, ali donosi nevjerovatnu interakciju sa svijetom u kome se odvija radnja.

Pucačina - Killzone 2 (PS3). Igra koja ne donosi nešto revolucionarno u žanru, ali koju odlikuju svi elementi odlične igre tog tipa. Sjajna priča, odlična borba i poznati elementi iz istorije Drugog svetskog rata.

Igre iz kategorije koje su, takođe, obeležile 2009. godinu su i Borderlands, Call Of Duty: Modern Warfare 2, Halo 3: ODST, Left 4 Dead 2...

Sportska - Fifa Soccer 10 (PS3, Xbox 360). Kao što je poznato, konverzije na PC uvek ubiju draž igranja u sportskim simulacijama. Kod konzola to nije slučaj. Fifa Soccer 10 je igra u kojoj je sve poboljšano uključujući i dinamiku, kontrole, atmosferum bolje animacije i pametniji AI.

Od ostalih igara treba izdvojiti Madden NFL 10, Tiger Woods PGA Tour 10, UFC 2009 Undisputed...

Strategija - The Sims 3 (PC). Strategije su sjajna mogućnost da se izigrate na svom PC uređaju, a ako se pred vama nađe najnovija verzija Simsa, onda se zabava može pretvoriti i u opsesiju. Dubina koju ova igra donosi nevjerovatna je i ne može se prepričati. Ovde ste bukvalno slobodni da živite svoj virtuelni život onako kako poželite.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS