• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud potvrdio da iPod ne oštećuje sluh

Američki Federalni žalbeni sud potvrdio je presudu nižeg suda donesenu 2008. godine da multimedijalni plejer iPod, kompanije Apple, ne oštećuje sluh.

 Sud potvrdio da iPod ne oštećuje sluh Izvor: MONDO

U tužbi koju su korisnici podnijeli 2006. navedeno je da je ovaj uređaj defektan jer može da reprodukuje zvuk jačine do 115 decibela.

Sudija višeg suda Dejvid Tompson istakao je da niži sud nije pogriješio pri prvobitnoj odluci. "Tužilac priznaje da je namjena iPoda slušanje muzike, i ništa što su naveli u optužbi ne sugeriše da je nebezbjedan ili defektan. Navedena je samo mogućnost da korisnici koriste uređaj neodgovorno, ali ne i da uređaju nedostaje garantovan kvalitet", istakao je on.

Evropska komisija je donijela uredbu kojom se svim proizvođačima muzičkih plejera propisuje fabričko podešavanje nivoa jačine zvuka na 80 decibela, kao i da navedu moguće rizike pri slušanju muzike.

Kompanija Apple svoje iPod uređaje isporučuje sa jasnim upozorenjem koje korisnike obavještava da može doći do oštećenja sluha usljed preglasnog slušanja muzike.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS