• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook blokirao uslugu Suicide Machine

Facebook je nedavno blokirao jedan od poznatijih i efikasnijih programa za "ubijanje" profila na soc-net sajtovima - Web 2.0 Suicide Machine.

 Facebook blokirao uslugu Suicide Machine Izvor: MONDO

Ukoliko ste ikada poželjeli da obrišete profil na Facebooku, ili nekom drugom soc-net sajtu, uvjerili ste se koliko to mukotrpan posao može biti.

Postoje razni programi koji "ubijanje" profila ili brisanje prijatelja iz listi mogu da učine umjesto vas, a jedan od poznatijih i efikasnijih je Web 2.0 Suicide Machine.

Facebook je, prema ijrečima operatera sajta SuicideMachine.org, nedavno blokirao IP adrese ove aplikacije što onemogućava njeno korišćenje.

Usluga se, inače, aktivira tako što program temeljno uklanja prijatelje, komentare i grupe iz profila koji korisnik želi da obriše. Nakon brisanja, profil se dodaje u grupu "Social Network Suiciders" i mijenja se njegova pristupna šifra kako korisnici ne bi došli u iskušenje i pristupili svojim nalozima.

Kreatori aplikacije tvrde da je za profil koji ima oko 1000 prijatelja ovom programu potrebno oko sat vremena kako bi sve obrisao. Ručno bi korisniku trebalo skoro 10 sati kako bi obrisao iste podatke.

U kompaniji Facebook ističu da su IP adrese Suicide Machine aplikacije blokirane zbog zloupotrebe i to uglavnom bivših prijatelja ili ljutih partnera korisnika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS