• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkrosoft i HP sklopili milionski ugovor

Svjetske kompanije "Majkrosoft" i "HP" potpisale su u Kaliforniji trogodišnji ugovor vrijedan 250 miliona američkih dolara.

 Majkrosoft i HP sklopili milionski ugovor Izvor: MONDO

Dvije kompanije planiraju da ponude nova rješenja koja bi bila bazirana i izgrađena na primjenjivom infrastrukturnom modelu nove generacije, unaprijedila "klaud kompjuting" ubrzavanjem primjene aplikacije te eliminisala kompleksnost upravljanja informacionim tehnologijama  kao i automatizovala postojeće manualne procese s ciljem smanjenja troškova.

Ovaj sporazum predstavlja najsveobuhvatniju grupui integrisanih tehnoloških elemenata koja se trenutno može naći na tržištu, od infrastruktura do aplikacija, a osnova svega je da se krajnjim korisnicima omoguće značajna unapređenja pri razvoju, uvođenju u upotrebu i konačnom upravljanju IT okruženjima.

Sa ovim strateškim partnerstvom, "HP" i "Majkrosoft" kreiraće ''mape puta'' za automatizovano upravljanje podacima, za konvergirana i ''prepakovana'' aplikacijska rješenja, za sveobuhvatna virtualizacijska rješenja te integrisane upravljačke alate, saopšteno je iz "HP-a".

Ova dinamička IT rješenja, koja će biti isporučivana kroz najrazgranatiju prodajno-partnersku mrežu, omogućiće korisnicima da povećaju poslovnu efikasnost kroz rješenja koja reaguju na promijenjive zahtjeve poslovanja korištenjem više servera u visoko automatizovanom i samo-upravljivom okruženju koje se sastoji od memorijskih, mrežnih ili aplikacijskih resursa.

Takođe će unaprijediti performanse, pouzdanost sistema, te pristupnost za neke od vrhunskih aplikacija u ovoj oblasti, kreiranjem potpuno optimizovanog ''mašinskog'' okruženja, te poboljšati operativnost kroz upotrebu integrisanih, interoperativnih virtualizacijskih i upravljačkih alata, koji omogućavaju tehnološkim okruženjima kontinuirano i automatsko podešavanje prema trenutnim zahtjevima odnosno potrebama sistema, navodi se u saopštenju. (Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS