• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne koristite Internet Explorer 6!

Svi koji se imalo razumiju u veb tehnologije, znaju da bi zastarjeli Internet Explorer 6 trebalo izbjegavati u najširem luku.

 Ne koristite Internet Explorer 6! Izvor: MONDO

Ima i onih koji nisu upoznati sa tim.

Nakon što je objelodanjeno da je ovaj pretraživač bio najslabija karika u hakerskim napadima koji su unijeli razdor između komapanije Google i Kine, Microsoft se oglasio zvaničnim saopštenjem, koje u najkraćem glasi: "Ne koristite Internet Explorer 6!".

"U Microsoftu su svjesni postojanja koda koji zloupotrebljava korišćenje Internet Explorera 6, kao i napada hakera koji koriste nedostatke ovog pretraživača. Kao rezulatat navedenog, lansirali smo apdejtovani Security Advisory 979352, kako bi upozorili korisnike i obezbjedili im alatke za zaštitu od nedostataka koji su se pojavili u pretraživaču", kaže se u saopštenju Microsofta.

Korisnici Internet Explorera 8 nisu u opasnosti od ovih napada, a sve zahvaljujući boljoj zaštiti koju ovaj pretraživač ima.

U saopštenju se ističe i da Microsoft planira da u potpunosti istraži sve okolnosti koje su dovele do nedavnog incidenta u kome su hakeri uspjeli da uđu u trag Gmail adresama nekolicini kineskih boraca za ljudska prava.

Ovo je potom izazvalo incident u kome je Google najavio povlačenje sa tržišta Kine, a u sve se umiješala i politika.

U Kompaniji Google ističu da su u toku opsežne istrage, a po Internetu kruže informacije da je najvjerovatnije napad izvršio neko iz same kompanije.

"Ne komentarišemo nagađanja i spekulacije. Istraga o ovom događaju je u toku i za sada ne želimo da dajemo nikakve preuranjene komentare", ističu u kompaniji Google.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS