• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft krpi rupe na Exploreru

Microsoft će popraviti rupu u Internet Exploreru, koju su kineski hakeri iskoristili za napad na mailove aktivista za zaštitu ljudskih prava.

 Microsoft krpi rupe na Exploreru Izvor: MONDO

Microsoft obično objavljuje servisne pakete u određeno vrijeme jednom mjesečno, ali je u ovom slučaju djelovala brzo zbog hitnosti problema.

Vlade Njemačke i Francuske preporučile su svojim građanima da za pregled Interneta koriste neki drugi program, umjesto Internet Explorera, prenosi BBC.

Bezbjednosni zvaničnici kažu da korisnici koji naiđu na kompromitovani sajt mogu da se zaraze "trojancem", putem kojeg hakeri mogu da preuzmu kontrolu nad zaraženim kompjuterom i ukradu podatke.

Microsoft je 18. januara objavio da postoji "veoma malo" sajtova na Internetu koji predstavljaju rizik po korisnike Internet Explorera.

Kompanija za bezbjednost na Internetu Sophos saopštila je da su se pojavili sajtovi na kojima je opasni program iskopiran, čime je povećan rizik za korisnike svjetske informacione mreže.

Loš publicitet za Explorer omogućio je konkurentskom programu za pregled interneta Firefox da ostvari veći tržišni udio. Firefox sada u Evropi upotrebljava 40 odsto korisnika Interneta, a Internet Explorer 45 odsto.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS