• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook umjesto dosadnih školskih časova

Zamislite da umjesto suvoparnih predavanja nove lekcije učite na "fejsu"? U jednoj beogradskoj gimnaziji su to već probali.

 Facebook umjesto dosadnih školskih časova Izvor: MONDO

Profesorka srpskog jezika Pete beogradske gimnazije u Beogradu, Violeta Kecman je za obradu nastavne jedinice - srpski pjesnici romantizma, pozvala učenike da naprave Facebook profile za pjesnike koji pripadaju ovom pravcu.

Riječ je o projektu Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo, a koji se odnosi na korišćenja društvene mreže Facebook u nastavi. Projekat je podržalo i Ministarstvo prosvjete, a u ponedjeljak je prezentovan u Parizu u Organizaciji ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesco).

"Ovaj pilot projekat najprije je primjenjen u Petoj beogradskog gimnaziji, u nastavi književnosti, a maišao je na veliko interesovanje predstavnika za mlade u Unesku zato što nema nikakvih dodatnih troškova, a učenike motiviše da slobodno vrijeme, koje i onako provode na Internetu, upotrebe u nastavnom procesu", rekla je ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić.

Ministarka je dodala da je Unesko zainteresovan da taj projekat predloži zemljama članicama, a isti stav su iznijeli i brojni predstavnici zemalja koji će ga, kako su najavili, preporučiti svojim nastavnicima i profesorima.

"Zajedno sa Uneskom napravićemo kratak opis, kao svojevrsno uputstvo, kako se Facebook može koristiti u nastavi, prije svega društvenih predmeta kao što su književnost, filozofija, sociologija ili istorija", objasnila je ona.

Takođe, projekat će biti preporučen i nastavnicima i profesorima širom Srbije, a Unesko će sličnu preporuku staviti na svoj sajt i preporučiti svojim članicama.

Prezentaciji u Unesku pisustvovao je i ministar prosvete Žarko Obradović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS