• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Facebook (ne)prijatno iznenađenje

Facebook je novim redizajnom iznenadio i podijelio korisnike. Dok jedni pozdravljaju novitete, drugi, blago rečeno, negoduju.

 Novi Facebook (ne)prijatno iznenađenje Izvor: MONDO

Na dan svog šestog rođendana Facebook je osvanuo u novom ruhu. Ono što prvo upada u oči je redizajn naslovne strane, ali tu su i neka nova, bolja ili lošija, rješenja.

Polje za pretraživanje sadržaja je povećano i premješteno što je, sudeći po komentarima na forumima, najviše iznerviralo korisnike.

Najveće promjene se nalaze u lijevom meniju: tu su sada linkovi koji vode ka novostima i ličnim postavkama, zatim link za listing i pretragu aplikacija, igara, grupa...

Na lijevoj strani je sada i lista prijatelja koji su onlajn. Tu su i zahtjevi za prijateljstva, poruke i obavještenja, a sve u padajućem meniju tako da ne morate da napuštate stranicu na kojoj se trenutno nalazite.

Središnji i desni dio su gotovo neizmjenjeni, osim polja za ’ćaskanje’ koje je pretrpilo izvjesne izmjene, uglavnom pozitivne, kažu ’forumaši’.

Profil stranica je ostala skoro ista, kao i ona za fotografije i albume.

Bez obzira na to da li vam se redizajnirani Facebook dopada ili ne, morate da se naviknete. Ili da ugasite profil?

U svakom slučaju povedite računa o ličnim podacima koje postavljate na ovom sajtu jer je od januara ove godine olakšan pristup ličnim informacijama. Protiv toga pobunila se i Evropska komisija.

Evropski komesar za pravosuđe, osnovna prava i državljanstvo Vivijen Reding iznijeće svoju zabrinutost u vezi sa tim, u svom govoru u Strazburu u utorak, tokom obilježavanja Dana bezbjednosti na internetu.

"Šokirana sam iznenadnom promjenom politike. Ne mogu to da shvatim, jer u interesu je internet stranica za druženje da svojim korisnicima omoguće kontrolu nad ličnim podacima", rekla je Redingova.

Od januara Facebook profilima se može pristupiti po osnovnim podešavanjima. Korisnici, da bi održali kontrolu nad svojim ličnim informacijama, moraju sami da odrede mjere bezbjednosti tako da njihov profil mogu da vide samo prijatelji.

Prije te izmjene privatnost je bila zaštićena odmah po ulasku na sajt, a podaci su bili javni samo u slučaju ako korisnik to sam učini.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS