• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opera uskoro predstavlja najbrži pretraživač

Kompanija Opera najavila je verziju 10.5 svog pretraživača, za koji se vjeruje da bi mogao biti najbrži, te da će sa trona skinuti Chrome.

 Opera uskoro predstavlja najbrži pretraživač Izvor: MONDO

Alfa verzija ovog pretraživača pojavila se u decembru, a nedavno se ušlo u beta fazu testiranja. Svi koji su do sada testirali beta verziju, više su nego prijatno iznenađeni performansama.

Šta je to što predstavlja najveće poboljšanje nove Opere? Jednom rječju: brzina.

Sa novim JavaSriptom, pod imenom Carakan, potencijali Opere su fenomenalni tako da mnogi već proglašavaju ovaj pretraživač najbržim na svijetu.

Veb aplikacije se na verziji 10.5 pokreću čak osam puta brže nego na prethodnoj verziji, tu je i Turbo tehnologija koja dodatno ubrzava rad na Internet mrežama ograničene brzine.

S vizuelnog aspekta, Opera donosi minimalistički izgled, sa fokusom na više prostora za pregled sadržaja. Ovo će svakako biti od koristi tokom rada na laptop uređajima, ali i svim drugim koji imaju manje rezolucije ekrana.

Tu su i podrške za "privatno pretraživanje", HTML5, Windows Vista i 7 Aero Glass integracija, kompatibilnost sa svim Opera vidžetima, čemu će se svakako obradovati fanovi ovog pretraživača.

Za sada nema informacija kada će se finalna verzija Opera 10.5 brauzera pojaviti, ali se zna da će postojati verzije i za Mac i za Linux, kao i za Windows operativne sisteme.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS