• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMVU - Facebook u 3D verziji

Iako postoji već šest godina, društvena mreža IMVU je došla u centar interesovanja javnosti najviše zbog filma "Avatar".

 IMVU - Facebook u 3D verziji Izvor: MONDO

U ovoj mreži, slično kao i u filmu, imate svog avatara uz pomoć kog upoznajete druge korisnike iz cijelog svijeta.

Da bi koristili IMVU potrebno je da sa zvaničnog sajta skinete besplatni softver koji će vam omogućiti da se uključite u specijalna 3D okruženja u kojima možete da upoznajete druge ljude.

Početna stranica je slična sajtu MySpace, ali program radi kao kombinacija igara facebook i Second Life, pošto imate opcije da pišete blog, komentarišete, dodajete prijatelje, kao i da mijenjate izgled svoje strane, ali i svog avatara, piše "24 sata".

Na početku možete da birate svoj izgled, koji kasnije možete da sređujete, ali za to morate da platite. Postoje dva načina plaćanja u mreži IMVU – kreditima (koje kupujete za novac preko kreditne kartice oko dva i po dolara za 5.000 kredita) i "preditima" (koje dobijate besplatno kada se učlanite u mrežu).

Sređivanje avatara dosta liči na neke igre, najviše na "Sims", pa tako možete da birate: ten, oblik lica, frizuru i odjeću koju ćete nositi. Nakon toga imate kratak tutorijal kako biste saznali na koji način se krećete i kontaktirate sa drugim učesnicima. Možete da birate i dodatne akcije koje vaš avatar može da radi, poput brejkdensa, kašljanja, čak i povraćanja, ako vam to odgovara.

Ipak, opciju koju svi korisnici najviše koriste je izbor "raspoloženja" poput bijesa, stidljivosti, umora i naravno sklonosti ka flertovanju. Koju god opciju da izaberete, to se vidi na licu vašeg avatara.

U mreži IMVU posjedujete i svoju kuću koju možete opremati i koju možete seliti kako vama odgovara, a takođe možete posjedovati kućnog ljubimca, a izbor je širok: od psa do goblina.

Velika većina IMVU koristi za flertovanje, ali možete pronaći i nekog sa kim ćete jednostavno razgovarati o drugim temama. Način upoznavanje je takođe zanimljiv, od plesa, ludog rukovanja, pa sve do poljupca. Postoji i opcija za "starije od 18", koja uključuje ozbiljnije sadržaje, ali za njih morate da platite dodatno.

Dobra strane ovog programa jeste njegova originalnost, veliki broj opcija, kao i to što je besplatan, dok s druge strane može biti veoma zarazan, a nerijetko "zabaguje" što vas može prilično iznervirati.

Teško da će IMVU prestići neke od vodećih soc-mreža (barem ne u skorije vrijeme), ali sa svojih sedam miliona korisnika otvara vrata novim idejnim rješenjima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS