• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kina će kazniti one koji napadaju Google

Kineske vlasti su saopštile da su spremne da kazne osobe koje napadaju američku kompaniju Google, ali da ime je zato potreban dokaz.

 Kina će kazniti one koji napadaju Google Izvor: MONDO

"Ukoliko Google ima dokaz da napadi potiču iz Kine, kineska vlada ga poziva da dostavi informacije kako bi strogo kaznila prekršioce zakona", izjavio je kineskoj agenciji Sinhua jedan od predstavnika vlade iz Ministarstva za industriju i informacione tehnologije.

Google, prema riječima vladinog predstavnika, nije informisao Ministarstvo o svojoj namjeri da napusti Kinu, gdje je, kako ističu, uvijek dobrodošao "ukoliko odluči da u toj zemlji nastavi svoje poslovanje poštujući kineske zakone".

On je istakao i da će Google, ukoliko odluči da se povuče, morati da poštuje zakonske procedure, objavljeno je na veb sajtu.

Google je zaprijetio da će zatvoriti svoje kancelarije u Kini nakon spora sa kineskim vlastima oko cenzure na pretraživaču.

Osim toga, nedavno je izvedena serija hakerskih napada na internet pretraživač Google i kompjuterske mreže preko 20 američkih korporacija koji su dovedeni u vezu sa jednim elitnim kineskim univerzitetom i stručnom školom povezanom sa vojskom.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS