• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kina upozorava Google

“Platićete ukoliko se ne budete držali kineskih zakona” zaprijetio kineski zvaničnik vlasnicima sajta Google.

 Kina upozorava Google Izvor: MONDO

Najviši kineski zvaničnik zadužen za internet Li Jižong oštro je danas upozorio kompaniju "Gugl" da će "platiti cijenu" ukoliko nastavi da djeluje protivno kineskom zakonu.

"Gugl" je u januaru objavio da više neće poštovati kineske zakone o cenzuri interneta. Firma je tada saopštila da će možda prekinuti poslovanje u Kini zbog cenzure i hakerskog napada na njen portal.

Jižong, koji u Vladi obavlja funkciju ministra za industriju i informacionu tehnologiju, izjavio je da Kina ne može da toleriše informacije koje mogu da naškode stabilnosti njenog društva, sistemu ili zdravlju maloljetnika.

"Biće zatvoreno ono što treba da se zatvori i biće blokirano ono što treba da se blokira", rekao je Jižong u obraćanju parlamentu, prenosi Bi-Bi-Si.

"Gugl" je počeo da posluje u Kini 2006. godine uz opšte kritike, jer je prihvatio da poštuje kineske odredbe o cenzuri pojedinih sdržaja na svjetskoj informacionoj mreži.

Odnosi između Kine i "Gugla" narušeni su u januaru, kada je gigant za pretraživanje interneta prijavio veliki hakerski napad na svoj servis elektronske pošte.

Direktor "Gugla" Erik Šmit izrazio je nadu da će uroditi plodom razgovori sa kineskim zvaničnicima o mogućnosti da se rezultati pretrage interneta ne filtriraju, ali da se ispoštuju odredbe kineskog zakona.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS