• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko košta smajli

Ukoliko godina ima oko 250 radnih dana, a dan osam radnih sati, jednoj osobi bi za postavljanje svih smajlija na Internet u radno vrijeme bilo potrebno 500 godina.

 Koliko košta smajli Izvor: MONDO

Na Internetu je u martu, prema podacima ruskog sajta Yandex, postavljeno više od 3,8 milijardi smajlija, pri čemu je "radosnih" trostruko više - tri milijarde, u poređenju sa 700 miliona "tužnih". Kako se u istraživanju zaključuje, smajliji, radosni ili tužni, mogu se naći na svakom šestom sajtu.

Po kvalifikaciji Yandexa radosni smajliji predstavljaju kombinacije :), :-), =) i (: i ponavljanje tri i više desnih malih zagrada zaredom. Tužni smajliji su u vidu kombinacija :(, :-(, =(, ):, )-: i ponavljanje tri ili više lijevih malih zagrada. Smajliji u vidu slika se ne računaju.

Na osnovu sistematizacije smajlija različitog tipa, koju je sproveo Yandex, proizlazi da su na Internetu najbrojniji elektronski osmijesi predstavljeni znacima :) ili :-) kojih je čak 1,5 milijardi.

Ruska agencija Finmarket, orjentisana na finansijske informacije, postavila je pitanje koliko košta "osmjehivanje" ljudi na globalnoj mreži. Za jedan smajli po pravilu su potrebna dva do tri znaka, pa ako se pretpostavi da je prosječan smajli sastavljen od 2,5 znakova i da brzina kucanja prosječnog korisnika Interneta iznosi 150 znakova u minutu, proizilazi da je za svaki smajli potrebna jedna sekunda.

Na osnovu ove računice, agencija zaključuje da je za postavljanje svih smajlića na Internet utrošeno više od 60 miliona minuta, odnosno više od milion radnih časova.

Ukoliko jedna godina ima oko 250 radnih dana, a dan osam radnih sati, jednoj osobi bi za postavljanje svih smajlija na Internet u radno vrijeme bilo potrebno 500 godina.

I to samo na Internetu, bez "osmijeha" na elektronskoj pošti, SMS porukama i slično.

;)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS