• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poken – elektronska vizit-karta za druženje

Na tržištu se pojavio novi gedžet nazvan Poken, koji bi trebalo da ubrza i olakša razmjenu kontakt - detalja i pomogne da povežete svoje profile na društvenim mrežama.

 Poken – elektronska vizit-karta za druženje Izvor: MONDO

Elektronske vizitke uzete putem Pokena pregledavate lako preko internet sajta na kom se nalaze sve infomacije o dotičnoj osobi.

Pokeni razmjenjuju šifrovani kod kada se dva "dlana" na gedžetu dodirnu. Oni koriste originalnu niskoenergetsku tehnologiju zasnovanu na radio-frekvenciji, koja je bežična, ali i bezbjedna, piše "24 sata".

Da biste učitali svoje kontakte, jednostavno ubacite poken USB konektor u USB port kompjutera i izvršite proces registracije kako biste kreirali svoj "poken" profil. Odaberite društvene mreže koje želite da stavite na svoju karticu – poken podržava većinu međunarodnih i regionalnih društvenih mreža – i unesite svoje kontakt podatke. Nakon toga, kada dajete nekom svoje podatke, potrebno je da svoj "poken" stavite na "poken" osobe kojoj želite da date svoj kontakt, u samo dvije sekunde sve informacije se razmjene.

Prilikom svakog unošenja "pokena", pojavljuju se novi "pokenovani" kontakti u "društvenom vremenu", koje zapravo ilustruju nečiji društveni i poslovni život, odnosno kada i koliko često se upoznajete sa novim ljudima. Pored toga, imate mogućnost da pratite svoje kontakte pomoću prilagođenih spravica (widgets), kao što je lista kontakata (Contact List) i Twitter. Na taj način "poken" postaje vaša društvena "kontrolna tabla", koja vam omogućava da upravljate podacima o ljudima koje ste upoznali u stvarnom svijetu.

Za razliku od papirnih vizit-karata, ovdje možete menjati svoje podatke, upravljati kontaktima i u svakom trenutku ih eksportovati gdje god želite. Na taj način su vaši kontakti uvijek ažurirani.

Za sada postoje dva modela koji su trenutno u ponudi, a to su Spark (17 evra), koji je namijenjem mlađoj generaciji i ima zanimljiv oblik, i Pulse (30 evra), koji je namijenjem poslovnim korisnicima sa svojim jednostavnim dizajnom. "Pulse" takođe ima i dva GB fleš memorije, dok oba modela imaju kapacitet od 100 kontakata.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS