• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri nova modela Tošibinih mobilnih telefona

Japanska kompanija "Tošiba" predstavila je tri nova modela mobilnih telefona - G710, G910 i Portege G450.

 Tri nova modela Tošibinih mobilnih telefona Izvor: MONDO

Ovi modeli funkcionišu pod operativnim sistemom za mobilne telefone Windows Mobile 6 američkog softverskog giganta, kompanije Microsoft.

"Tošiba" na ovaj način kreće u osvajanje veoma konkurentnog evropskog tržišta mobilne telefonije na kome, ipak, kako procenjuju analitičari, neće uspeti da parira finskoj "Nokiji" i južnokorejskom "Samsungu".

G710 se može povezati s mrežom mobilne telefonije EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution), ali ne i sa mrežom treće generacije - 3G.

Taj telefon sadrži kompletnu tastaturu, ekran od 2,4 inča, fotoaparat od dva megabajta, RAM memoriju od 64 megabajta, skladišnu memoriju od 128 megabajta i sistem za geolokalizaciju uz pomoć satelita - GPS, a u prodaji će se naći u martu, po ceni od 249 evra.

G910 namenjen je pre svega profesionalcima. Ima ekran od tri inča, vezuje se za sve mreže, sadrži GPS sistem, Microsoft programski paket Office Mobile, fotoaparat od dva megapiksela, memoriju RAM od 128 megabajta i skladišnu memoriju od 256 megabajta. I ovaj model u prodaji će se pojaviti u martu, a cena će mu biti 599 evra.

"Tošiba", međutim, polaže najviše nade u Portege G450, uređaj nalik MP3 plejeru koji može da služi i kao USB treće plus generacije (3G+) koji se priključuje na notebook računar.

Telefon ima zaobljenu tastaturu, ekran s organskim LED diodama i čitač MP3 sadržaja. Taj uređaj, težak svega 57 grama, zahvaljujući modemskoj funkciji može da se priključi na mobilni Internet velike brzine, prodavaće se po ceni od 199 evra bez pretplate, objavili su francuski mediji.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS