• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će HP Slate biti ubica iPada?

IT sajt Engadget objavio je internu prezentaciju koju je HP napravio, u kojoj su predstavljene specifikacije i cijena Slate uređaja, kao i njegove prednosti u odnosu na iPad.

 Da li će HP Slate biti ubica iPada? Izvor: MONDO

Tek što je iPad zvanično pušten u prodaju i senzacionalistički proglašen ubicom laptopa, u javnost je procurila specifikacija Slate uređaja kompanije HP, koji bi trebao da ugrozi iPad na tronu tabličnih uređaja.

Ono što se može vidjeti u specifikaciji prilično je impresivno i ako se radi o relevantnim podacima iPad će u HP Slateu imati dostojnog rivala.

Slate će pokretati Intel Atom procesor na 1,6 gigaherca, imaće DDR 2 memoriju od jednog gigabajta.

Po podacima iz specifikacije, Slate će imati nešto manji ekran nego što to ima iPad, dijagonale 8,9 inča i rezolucije 1024x600 piksela (naspram Ipadovih 9,7 inča i rezolucije 1024x768). Zato je prikaz HD video sadržaja bolji kod Slatea (rezolucija 1080p), dok iPad omogućava 720p.

HP je nedavno prikazao i promotivni video u kome se vidi da Slate ima čitač SD kartica kapaciteta do 128 gigabajta, USB 2.0 konektor, audio i HDMI izlaz...

Interfejs pod kojim Slate radi optimizovan je za rad na dodir, a koristi Windows 7 Home Premium operativni sistem. Uređaj kompanije HP će imati i dve kamere, jednu s prednje strane (VGA za video pozive), a pozadi drugu od tri megapiksela.

HP Slate je od iPad uređaja kompanije Apple konkurentniji i na polju cijena. Slate će se prodavati po ceni od 550 dolara za model sa 32 gigabajta i 600 dolara za verziju sa 64 gigabajta skladišnog prostora. Cijena najjeftinijeg iPada iznosi 500 dolara, a njegov kapacitet je samo 16 gigabajta.

Za sada nije poznato kada će se Slate pojaviti na tržištu. U opticaju su dva termina - jun i septembar. HP bi svakako trebalo da požuri jer je prodaja Apple iPad uređaja prilično dobra u prvim danima.

(Mondo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS