• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPad "provaljen" i rasturen

Internetom već kruže priče i video fajlovi o "provaljivanju" iPada, kao i testiranju njegove fizičke izdržljivosti. Na svim testovima iPad je pao.

 iPad "provaljen" i rasturen Izvor: MONDO

Poznati haker MuscleNerd nakon svega 12 sati kontakta sa iPadom uspio je da "provali" (jailbreakuje) ovaj uređaj. Svojevremeno je MuscleNerd bio među prvima koji je zaobišao i sigurnosni kod iPhone uređaja.

Ovaj "jailbreak" omogućio je hakeru upotrebu aplikacija koje se ne mogu naći na App Store sajtu i nisu odobrene od strane kompanije Apple.

Alat koji je probio operativni sistem iPada nosi ime "Spirit", a sve aktivnosti koje MuscleNerd sprovodi mogu se pratiti i na njegovom Twitter nalogu.

Jedan drugi tim, tačnije ekipa IT sajta iFixit, rastavila je iPad na najsitnije dijelove kako bi u sojoj rubrici "Teardown" prikazala kako sve to radi.

Potpuno nov i ispravan iPad rasturen je u potpunosti, a eksperiment je pokazao da najveći dio ovog uređaja zauzimaju dve litijum-polimerske baterije jačine 24,8 vati i težine 148 grama.

Tu je i A4 SoC koji dolazi iz Samsunga, a RAM memorija uređaja je sastavni dio procesora.

Na kraju, grupa mladića odlučila je da testira fizičku izdržljivost iPada, pa je u tu svrhu načinila loš video snimak nevještog razbijanja ovog uređaja.

Naravno, siroti iPad nije preživio, a mladići su (vjerovatno) dobili svojih pet (ili u ovom slučaju dva) minuta YouTube slave.

Video fajlove možete pogledati na adresi www.mondo.rs

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS