• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravi damski miš: Gigabyte GM-M7800S

Gigabyte GM-M7800S je konceptualno zanimljiv miš koji ima šta da kaže i posebno da pokaže, a prvenstveno je namijenjen damama.

 Pravi damski miš: Gigabyte GM-M7800S Izvor: MONDO

Rijetko kada imamo priliku da se družimo sa neobičnim perifernim uređajima, naročito sa onim potpisanim od strane proizvođača koji bar na "prvi pogled" ne pripadaju toj priči.

Takav je slučaj sa kompanijom Gigabyte, koja je riješila da se oproba u kreiranju "fancy" periferija i kako stvari stoje ima velike šanse da u tome uspije. O tome najbolje govori njihova vizija miša za ljepšu polovinu, napravljenog od pozlate, kože i vjerovali ili ne Swarovski kristala.

Iako namijenjen ženama, ovaj komad hardvera ima i malo muške krvi. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na laser visoke preciznosti i izuzetnu pokretljivost na svim vrstama podloga. Kvalitet izrade koji prati GM-M7800S je za svaku pohvalu i vidi se na svakom koraku da se proizvođač potrudio da na najbolji način spoji sve kvalitete koje donosi koža, kristali i pozlata. U dizajnerskom smislu testirani dosta podsjeća na VX Nano, ali je od njega neznatno viši i daleko lakši.

Sve na mišu je podređeno eleganciji - od najsitnijih detalja do položaja senzora i odabira malog prijemnika. Ipak, nije sve baš savršeno. Taster za manipulisanje rezolucijom je skoro pa potpuno stopljen sa površinom miša. Takođe, skrol je pretvrd i guma od koje je napravljen točkić se suviše lijepi za prste, a to automatski sa sobom povlači zahtjevnije održavanja.

Gigabyte GM-M7800S kao izvor energije koristi dvije AAA baterije, koje pružaju solidnu radnu autonomiju od nekoliko mjeseci. U pakovanju dolazi sa malom torbicom koja podsjeća na mini ženski neseser, pa drage naše dame ako nemate gdje da smjestite vašu šminku, evo rješenja. Gigabyte GM-M7800S je konceptualno zanimljiv miš koji ima šta da kaže i posebno da pokaže.

Plus: dizajn, upotrebljeni materijali
Plus: pokretljivost, cijena
Minus: skrol
Minus: taster za mijenjanje rezolucije

(MONDO/Mobilni magazin)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS