• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raste količina spam sadržaja na Internetu

Tokom prvog kvartala 2010. godine, količina spam sadržaja povećana je za oko šest odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

 Raste količina spam sadržaja na Internetu Izvor: MONDO

I pored truda koje sigurnosne firme ulažu kako bi se suzbio rast spam poruka i nekoliko značajnih borbi koje su prošle godine dobijene protiv spamera, to nije bilo dovoljno pa su se spameri konsolidovali i krenuli u novu kontraofanzivu, ističe Postini, servis za filtriranje imejl poruka kompanije Google.

Sigurnosne firme pokušavaju da identifikuju provajdere Internet usluga koji dozvoljavaju rad command-and-control servera, kao i da ugase obezbjeđivače botnetova koji mogu da kontrolišu inficirane računare.

Iako sam Google ne daje konkretne mete koje bi trebalo napasti kako bi se spam suzbio, neki drugi su ih identifikovali. Meta bi, prema sigurnosnim firmama, trebalo da budu računari koji kreiraju botnetove.

Njihove TCP/IP portove, preko kojih šalju spamove i štetne imejlove treba blokirati, a potencijalne primaoce ovog sadržaja bi trebalo obavještavati da redovno čiste svoje imejl sandučiće.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS