• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrica Hexic - perfekcija sa šest strana

Hexic se nikako ne može nazvati igricom za djecu. U njoj će itekako uživati i odrasli. Hexic je klasik svog žanra, a njegova konverzija na mobilne telefone urađena je na najbolji način.

 Igrica Hexic - perfekcija sa šest strana Izvor: MONDO

Naziv: Hexic
Izdavač: I-play
Format: Mobilni
Žanr: Puzzle
Broj igrača: 1

Kreiranje Tetrisa ostavilo je traga u industriji igara. Ova jednostavna, a laka i zabavna igra imala je i još uvijek ima veliki broj klonova, ali nijedan od njih nije ni blizu šarmu koji donosi original.

Isto se može reći i za sličnu Tetrisoliku igru pod nazivom Hexic, a razlog tome vjerovatno leži u činjenici da je obe igre kreirao isti čovek - Aleksej Pajitnov.

Sa Hexicom, Pajitnov je nastavio sa tradicijom žanra koji donosi Tetris - "casual/puzzle". Igru počinjete sa ekranom punim heksagona u različitim bojama, koje je potrebno rasporediti tako da formiraju niz kako bi nestali.

Ovo postižete selekcionom alatkom kojom obilježavate tri ista heksagona, a njome upravljate pomoću "taba" ili tastera 2, 4, 6 i 8 na telefonu. Pritiskom na centar taba (ili taster 5), izabrani red se rotira i svi heksagoni koji se podudaraju nestaju.

Naravno, kako sve ne bi bilo rutinski, i da igra ne bi dosadila, dodato je nekoliko varijacija. Tako ćete naići na heksagone-bombe, koje odbrojavaju svaki put kada načinite potez. Ukoliko je se ne otarasite u toku devet poteza, na ekranu će pisati "Game over".

Tu su i zvjezdice, čijim spajanjem u trio uklanjate više heksagona sa ekrana.

Kao i Tetris, ova igrica je dovoljno jednostavna da svi mogu da je igraju, ali ono najbolje izvlači iz ljudi koji imaju sposobnost promišljanja i planiranja.

Svakako, radi se o izuzetno zanimljivoj igrici od koje ćete postati zavisni nakon svega nekoliko minuta.

Sama prezentacija igre je sjajna, tako da i pored palete duginih boja kojima će vas obasuti, Hexic se nikako ne može nazvati igricom za djecu. U njoj će itekako uživati i odrasli.

Hexic je klasik svog žanra, a njegova konverzija na mobilne telefone urađena je na najbolji način.

Ovu igru možete preuzeti OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS