• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MacBook Air stigao u Srbiju

Apple IMC Srbija je u četvrtak, 3. aprila, u Beogradu predstavio novi MacBook Air, najtanji prenosni računar na svetu.

 MacBook Air stigao u Srbiju Izvor: MONDO

MacBook Air je na svojm najužem mestu tanak svega četiri milimetra, dok mu je maksimalna širina manja od dva centimetra.

MacBook Air ima zadivljujući LED 'widescreen' ekran s pozadinskim osvetljenjem od 13,3 inča, tastaturu s pozadinskim osvetljenjem u punoj veličini, ugrađenu iSight video kameru za video konferencije i prostran 'multi-touch trackpad', koji prepoznaje dodir, pritisak, kruženje i lupkanje prstima.

MacBook Air pokreće 1,6 GHz ili 1,8 GHz Intel Core 2 Duo procesor s 4 MB L2 radne memorije i standardno uključuje 2 GB memorije, 80 GB 1,8-inčni hard disk, najnoviju 802.11n Wi-Fi tehnologiju i Bluetooth 2.1.

"Napravili smo najtanji notebook na svetu, a da pritom nismo žrtvovali tastaturu u punoj veličini niti 13-inčni ekran", rekla je Ljubica Hadžistević, direktorka prodaje Apple IMC Srbija.

"Kada prvi put vidite MacBook Air, teško je poverovati da je reč o prenosnom računaru toliko neverovatnih karakteristika, i još sa tastaturom i ekranom u pravoj, normalnoj veličini. Ali, upravo o tome se ovde i radi. Sve je neverovatno."

Svaki MacBook Air dolazi s iLife '08, najznačajnijom nadogradnjom Appleovog nagrađivanog zbira digitalnih 'lifestyle' aplikacija, uključujući značajnu novu verziju iPhoto i potpuno iznova osmišljen iMovie. Obe aplikacije potpuno su integrisane s novom Mac Web Gallery aplikacijom za razmenu fotografija i video sadržaja. Novi MacBook Air dolazi s Leopardom, šestim značajnim izdanjem najnaprednijeg operativnog sistema na svetu.

Novi MacBook Air predstavlja oličenje Appleovog kontinuiranog napretka po pitanju zaštite životne sredine: ima aluminijumsko kućište; prvi Apple LCD ekran bez žive sa staklom bez arsena, a troši i najmanje energije od svih Macova. Ambalaža, koja je i inače rađena od 100 posto recikliranog materijala, je za 56 posto manja od najmanjeg do sada korišćenog MacBook pakovanja.

U Srbiji se "najtanji notebook na svetu" prodaje po ceni od 157.890 dinara za MacBook Air 1.6, odnosno 266.690 dinara za MacBook Air 1.8.


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS