• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung Omnia Pro B7330

Do sada su Samsung Omnia telefone krasili prostrani ekrani i multimedija, ali ovoga puta Samsung predstavlja Omnia profesionalca za rad sa tekstom.

 Samsung Omnia Pro B7330 Izvor: MONDO

Za Samsung Omnia telefone do sada je važilo pravilo da, bez obzira na operativni sistem koji ih pokreće, pripadaju vrhunskoj klasi uređaja sa velikim ekranom osjetljivim na dodir i bogatim multimedijalnim opcijama. Čak i Omnia Pro B7610, premda namijenjen prevashodno poslovnim korisnicima, prije pripada svijetu zabave nego biznisa. Njegov parnjak, Omnia Pro B7330, ima formu klasičnog poslovnog aparata sa mini qwerty tastaturom ispod ekrana neosjetljivog na dodir.

Veoma elegantno zaobljeno kućište izrađeno je od čvrste plastike u tamno sivoj boji sa prelazima na svetlije nijanse koji pojačavaju utisak poslovnosti i vrhunske klase. Da cijeli uređaj ne bi izgledao pomalo "dosadno", pobrinuli su se tamno crveni detalji na navigacionom padu i tasterima. Radi se o mini qwerty tastaturi sa ispupčenim oblim tasterima koji obezbjeđuju zadivljujuću preciznost čak i pri unosu dužih tekstova. Iznad nje je ekran dijagonale 2,6 inča u rezoluciji 320x320 piksela, sasvim dovoljno za sve aplikacije koje dolaze uz Windows Mobile 6.5 Standard operativni sistem.

Samsung je poznat po vrhunskim displejima na svojim uređajima, pa ni ovde nije napravljen izuzetak. Sa zadnje strane, na efektno uklopljenoj srebrnoj pločici, nalazi se objektiv kamere u rezoluciji 3,2 megapiksela, koja će zadovoljiti prosječnog poslovnog korisnika, a odmah pored je i zvučnik koji daje odgovarajuću jačinu i audio kvalitet.

Ako bismo zavirili u unutrašnjost kućišta, otkrili bismo snažni Qualcomm procesor na pola gigaherca koji bez problema može da "potera" poznato okruženje Microsoftovog OS-a, uz nekoliko zanimljivih dodataka koje potpisuje korejski proizvođač. Najupečatljiviji je alternativni Home ekran nazvan WizPro (slično kao TouchWiz na ekranima osetljivim na dodir) koji donosi brz i jednostavan pregled svih potrebnih informacija i pristup najčešće korišćenim aplikacijama. Pored njega, postoji još nekoliko opcija za promenu korisničkog okruženja koje su manje sveobuhvatne, ali svakako zanimljive i inovativne. Naravno, tu su i dodaci poput Facebooka i drugih socijalnih mreža, čitača RSS feedova i klijenta za podcaste itd.

Za nesmetani rad aplikacija obezbeđena je više nego dovoljna količina memorije koja može biti proširena microSD karticama. Za komunikaciju tu su Bluetooth i WiFi, ali i podrška za 3G mreže i sva četiri standardna GSM frekventna opsega. Ono što se ređe sreće kod poslovnih modela smartphone uređaja je FM radio prijemnik, uz malo razočarenje što se koriste USB slušalice umjesto standardnih. Srećom, biznis korisnike ovo rijetko brine, ali će ih sigurno obradovati što se baterija pokazala veoma izdržljivom, pa je možete bez dopune koristiti i do tri dana uz umjerenu upotrebu telefona.

Na tržištu trenutno postoji nekoliko modela sličnog oblika i karakteristika, pa je konkurencija za novi Omnia Pro veoma žestoka. Međutim, B7330 bez problema će pronaći svoj put do korisnika budući da ga krase vrhunski kvalitet izrade, dopadljivi dizajn i sve komponente koje se očekuju od modernog poslovnog telefona, uz nekoliko zanimljivih dodataka.

Plus: qwerty tastatura
Plus: displej, cijena
Minus: relativno slaba kamera
Minus: nema 3,5-mm audio izlaz

Samsung B7330 Omnia Pro

Mreže: quad-band UMTS
OS: Windows Mobile 6.5 Standard
Procesor: Qualcomm MSM7200A, 528 MHz
Memorija: RAM 256 MB, ROM 512 MB, microSD
Ekran: 2,6 inča, 320x320 piksela, AMOLED
Povezivanje: WiFi, Bluetooth, USB
Kamera: 3,2 Mpx
Ekstra: GPS, FM radio, qwerty tastatura
Baterija: 1500 mAh
Dimenzije: 115x59x11 mm, 107 g

(MONDO/Mobilni magazin)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS