• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreiraj YouTube klip i zaradi

Ukoliko smatrate da je video koji ste napravili i postavili na YouTube dovoljno kvalitetan i da biste na njemu mogli da zaradite, možda ćete uskoro imati i priliku za to.

 Kreiraj YouTube klip i zaradi Izvor: MONDO

Izgleda da i čelnici ovog popularnog sajta za razmjenu video fajlova smatraju da korisnici treba da budu nagrađeni za svoj trud, pa su odlučili da u narednih nekoliko nedj elja predstave opciju naplate pregleda klipova.

Naravno, naplaćivali bi se samo autorski radovi, a kreatori videa bi imali opciju da izaberu da li žele da naplaćuju pregled klipa koji su postavili ili ne.

Do sada su korisnici ovog popularnog sajta imali priliku da se prijave za YouTube Partner Program ili Individual Video Partnerships (IVP), ali su ove programe do sada najviše koristile velike kompanije u promotivne svrhe.

"Imamo na hiljade ljudi koji prave zaradu od nekoliko hiljada dolara, a s druge strane je nekoliko desetina velikih kompanija koje zarađuju na desetine hiljada dolara od video klipova koje postavljaju na YouTube. Naša ideja je da i običnim korisnicima omogućimo da zarađuju veće sume za svoj trud koji su uložili u pravljenje određenog kipa", kaže direktor menadžmenta kompanije YouTube Hanter vok.

Naplata sadržaja se neće odnositi na snimke emisija i muzičke spotove, već isključivo na autorske radove.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS