• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nokija": "Epl" nam krade ideje

Finska "Nokia", proizvođač mobilnih telefona, objavila je podnošenje nove tužbe protiv firme "Apple" i njegovih čuvenih proizvoda, telefona iPhone i tabličnog računara iPad.

 "Nokija": "Epl" nam krade ideje Izvor: MONDO

U tužbi podnijetoj pred sudom u američkoj saveznoj državi Viskonsin, finski gigant ocjenjuje da je tokom razvoja uređaja iPhone i iPad "prekršeno pet njegovih važnih patenata".

Radi se o patentima koji su u vezi sa tehnologijama za prenos podataka i glasovnih sadržaja koje omogućavaju bolju efikasnost zauzimanjem manje mjesta, odnosno manje i kompaktnije mobilne telefone, navedeno je u saopštenju "Nokije".

"Donijeli smo odluku za 'napad' na sudu kako bi zaštitili rezultate naših pionirskih razvojnih postupaka i okončali ilegalnu upotrebu naših inovacija", istakao je u saopštenju jedan od "Nokijinih" rukovodilaca Pol Melin.

Ti patenti su, kako je navedeno u saopštenju, veoma važni za uspjeh "Nokije" jer omogućavaju bolje performanse proizvoda i dizajn.

Finska kompanija je u oktobru već podnela tužbu sudu u američkoj saveznoj državi Delaver protiv "Epla" zbog kršenja patenata na koju je "Epl" dva mjeseca kasnije odgovorio protivtužbom pred istim sudom.

"Nokia" je krajem decembra 2009. godine zatražila pokretanje istrage od strane Američke komisije za međunarodnu trgovinu zbog "Eplovog" kršenja patenata.

Munjevit uspjeh "pametnog" telefona kompanije "Epl" - iPhone nanio je veliku štetu "Nokiji" na tržištu novih generacija mobilnih telefona i "pametnih" mobilnih telefona.

Analitičari smatraju da bi konflikt između "Nokije" i "Epla" mogao da se pretvori u dugu i skupu pravnu borbu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS