• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook poboljšava sigurnosne postavke

Mreža Facebook našla se u posljednje vrijeme na velikom udaru javnosti zbog propusta u sigurnosti i zaštiti privatnih podataka korisnika.

 Facebook poboljšava sigurnosne postavke Izvor: MONDO

Upravo zbog toga kompanija je juče sazvala krizni sastanak na kojem je odlučeno da se sigurnosne postavke još više poboljšaju,prenosi Sarajevo-x.com.

Čelni ljudi Facebooka su se nakon jučerašnjeg sastanka odlučili na dodatne promjene u postavkama sigurnosti profila, tako da svi korisnici ove stranice od sada mogu zatražiti obavještenje putem e-maila ili SMS poruke ukoliko je njihovom profilu pristupljeno s nekog uređaja koji oni nisu do sada koristili.

Takođe, ukoliko korisnici putuju u neku drugu zemlju, pri pokušaju logovanja moraće potvrditi pojedine informacije kako bi pristupili svom računu.

Korisnici Facebooka će moći provjeriti i s kojeg mjesta je posljednji put pristupljeno Facebooku, slično kao i kod Gmaila, gdje korisnici mogu vidjeti datum, mjesto i vrijeme posljednjeg logovanja.

Facebookovi programeri tvrde kako već sada imaju automatizovani sistem koji se oglašava ukoliko se uoče neke nepravilnosti na korisničkim računima. Naprimjer, ukoliko se primjeti velika aktivnost korisnika i slanje mnoštva poruka, ili pak prijava na jedan račun istovremeno, ali iz različitih zemalja, prenosi AP.

Neke od ovih promjena su već uvedene, dok se neke testiraju i trebale bi biti pokrenute u narednih nekoliko sedmica. S obzirom da izmjene na Facebooku traju i po nekoliko dana, neće biti dostupne svim korisnicima istovremeno.

Inače, Facebook je donio odluku o izmjeni i poboljšanju sigurnosnih postavki zbog sve većeg broja žalbi korisnika, kao i mnogih kritika javnosti. Kompanija ovom izmjenom, ali i onima koje će kasnije uslijediti, želi vratiti povjerenje korisnika.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS