• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Wikipedia dobila novi izgled

Wikipedia je dobila novi izgled i unapređene opcije, koje bi trebalo da olakšaju korišćenje ovog sajta.

 Wikipedia dobila novi izgled Izvor: MONDO

"Promjene na sajtu rezultat su napornog rada preko pola miliona beta testara i volontera koji su zajedno sa timom "Wikimedia User Experience" poboljšavali izgled Wikipedie u posljednjih godinu dana", ističe se u saopštenju kompanije Wikimedia.

Na stotine miliona korisnika širom svijeta sada je u mogućnosti da lakše dođe do bitnih informacija, ali i da ih lakše prepravlja. Mogućnost prepravljanja i dodavanja novih i relevantnih podataka je ono što Wikipediu izdvaja na Internetu.

Od bitnijih izmjena treba izdvojiti novi raspored strane - Vector, koji zamjenjuje dosadašnji MonoBook. Vector je osmišljen kako bi se omogućilo bolje pronalaženje osnovnih funkcija na stranama Wikipedije. Korisniku kome se Vector ne svidi, ostavljena je mogućnost da se vrati na MonoBook izgled.

Navigacija jasno diferencira razliku kada korisnik čita sadržaj strane i kad ga uređuje, dok su kontrole koje se koriste rijetko pomjerene u poseban prostor.

Reorganizovana je i paleta sa alatkama za uređivanje, pa je sada jednostavnije formatirati strane i praviti tabele uz pomoć "čarobnjaka".

Tu je i funkcija "Book creator", kojom je korisniku omogućeno da posebne članke spoji u knjigu i objavi ih u PDF formatu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS