• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi vole da surfuju Internetom preko telefona

Prema istraživanju kompanije Nokia, čak 57 odsto korisnika u Srbiji pretražuje Internet preko mobilnog telefona.

 Srbi vole da surfuju Internetom preko telefona Izvor: MONDO

Studija, sprovedena na uzorku od 596 učesnika, pokazuje da su korisnici mobilnih telefona u Srbiji veoma aktivni kada je riječ o pretraživanju Interneta i preuzimanje aplikacija, objasnio je direktor te kompanije za region Alpi i jugoistočne Evrope Greg Viliams.

"Istraživanje je otkrilo šta korisnici mobilnih telefona u Srbiji najviše cijene, ili šta im najviše nedostaje kada je riječ o aplikacijama, kao i koliko korisnim smatraju dostupnost Interneta na mobilnim telefonima", naveo je Viliams.

On je istakao da, u prosjeku, svaki korisnik na svom telefonu, ima oko devet instaliranih aplikacija, a među najpopularnijim su humoristički sadržaji - oko 62 odsto, dok alatke koje pospješuju produktivnost, kao što su kalendari i planeri koristi 45 odsto ispitanika, multimedijalne sadržaje 42, a igre i vijesti 41 odsto.

Više od dvije trećine korisnika aplikacija u Srbiji smatra da je korišćenje aplikacija zabavno, 70 odsto smatra da one olakšavaju pristup informacijama, dok se 60 odsto slaže da su aplikacije odličan način komunikacije sa prijateljima.

Kada je riječ o upotrebi Interneta na mobilnim telefonima, trećina ispitanih smatra da je glavna prepreka u njegovom češćem korišćenju nedostatak informacija o cijeni Interneta.

Na pitanje kako pospješiti korišćenje Interneta na mobilnim telefonima, više od polovine ispitanika u Srbiji smatra da tome mogu doprinijeti veći ekrani, unapređene opcije zumiranja i bolja čitljivost teksta i veb sajtova, kao i podrška za fleš sadržaje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS