• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google poboljšava sigurnost korisnika

Google je predstavio novi dodatak (add-on), koji blokira informacije koje dolaze sa sajtova koji koriste servis Google Analytics za svoje potrebe.

 Google poboljšava sigurnost korisnika Izvor: MONDO

Ovaj Google Analytics opt-out dodatak za pretraživač prekida protok određenih informacija o korisniku koji preko PC uređaja posjeti sajt koji ima ugrađen Google Analytics.

Analytics je program koji sajtovi koriste za analizu i prikupljanje IP adresa, verzija brauzera, operativnih sistemi, ISP adresa i drugih podataka korisnika. Podaci se potom šalju u Google koji ih koristi u analizama navika korisnika sajtova.

Beta verzija novog dodatka radi na Internet Explorer, Firefox i Chrome pretraživačima.

Od ostalih bitnih poboljšanja, treba pomenuti da je Google predstavio i novi "tweak" za JavaScript u Analyticsu koji omogućava vlasnicima sajtova da anonimizuju IP adrese posjetilaca koje se šalju Google-u na obradu.

Ovih dana Google je pretrpio i velike kritike zbog problema sa Google Buzz i Google Street View aplikacijama koji su prikazivali podatke korisnika bez njihove saglasnosti.

U kompaniji Google tvrde da rade na otklanjanju ovih problema, a novi dodatak za Analytics odlična je vijest za ljude koji ne žele da njihovi privatni podaci, pa makar i oni vezani za PC uređaje, budu javno dostupni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS