• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Asusov N60DP notebook - nešto novo

Asus nastavlja sa razvojem svojih mainstream notebook računara, ali sa nešto drugačijim karakteristikama.

 Asusov N60DP notebook - nešto novo Izvor: MONDO

Kompanija Asus se posljednjih par godina veoma lijepo pozicionirala na tržištu notebook računara, šta više iza sebe niže odlične rezultate u svim klasama. Sa dolaskom 2010. iz pogona ovog proizvođača lansiran je veći broj modela baziranih na ekranima dijagonale 16 inča, među kojima se nalazi i notebook oznake N60DP, koji je ovih dana bio gost naše redakcije.

Ovo je ujedno i prvi Asus-ov laptop sa novim AMD Turion II M500 procesorom, koji je poznat po odličnom odnosu performanse-energetska efikasnost. Pošto dolazi sa sjajnom ATI Mobility Radeon HD4670 grafičkom karticom (koja ima sopstvenih 1GB memorije), nije teško zaključiti da je prvenstveno namijenjen multimedijalnoj primjeni. N60DP je vrlo interesantno dizajniran notebook, vrhunskog kvaliteta izrade i sa cijenom koja za sve što nudi, nije tako visoka. Upravo iz tog razloga, realno je očekivati i dobar uspjeh na tržištu, koje iako je previše zasićeno, nema u ponudi mnogo ovako izbalansiranih rješenja.

Sam notebook je standardnih dimenzija za jedan model sa ekranom djagonale 16" inča, teži nešto malo ispod 3 kilograma, što nije neobično, ali jeste zanimljivo, ako se obrati pažnja na izbor materijala u izradi. Konkretno, kada se malo detaljnije pogleda, vidimo da je cijelo kućište napravljeno od fino obrađenog drveta koje osim što je neuporedivo ljepše na dodir od bilo kakve plastike, izgleda skupocjenije i lakše je za održavanje, iako i ono privlači otiske prstiju.

Displej za naš ukus ima malu rezoluciju od 1366x768 piksela. Riječ je o ekranu sa LED pozadinskim osvetljenjem, veoma dobre oštrine i sjajnih boja, sa dobrim uglovima vidljivosti koji spadaju u prosjek. U stvari, ova rezolucija predstavlja tržišni mainstream i najbolje pokazuje kome je ovaj Asus namijenjen. To su korisnici koji žele da imaju kvalitetan računar sa dobrim karaktersitikama i, po mogućstvu da izgleda elegantno i skuplje nego što jeste. S tim u vezi je tu i tastatura tzv. Chocolate tipa, tastera oštrih ivica i zbijenih, ali i malo udubljenih, što se pokazalo kao izuzetno praktično, pogotovo kada se duže kuca. Očekivano, našlo se mjesta i za numerički dio. Od standardne opreme, tu su Web kamera, mikrofon, HDMI, 4 USB priključka i dr.

Sve navedene karakteristike jasno govore da Asus N60DP predstavlja vrlo moćan notebook koji ima šta da kaže i pokaže. Sve zadatke – od onih (jednostavnijih) kancelarijskih, pa do složenih multimedijalno-igračkih, N60DP je izvršavao bez pogovora. Jedina dilema ostaje da li bi bolje izgledao na direktorskom ili vašem kućnom radnom stolu. Kladionačirskim jezikom rečeno, Asus N60DP predstavlja iznenađenje kola!



Plus: izrada, performanse
Plus: cena
Minus: glossy finiš
Minus: masa

Asus N60DP

Procesor AMD Turion II M500, 2.2GHz
Memorija: 4096MB DDR2 800MHz
Grafika: ATI Mobility Radeon HD4670 1GB DDR3
Displej: 16" LED HD/1366 x 768 px
HDD: 500GB SATA, 5400RPM
Optika: DVD-RW
Mreže: Gigabit LAN, WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth 2.1 + EDR
Portovi: Headphone-out, Mic-in, 4x USB, D-Sub, HDMI, VGA
Masa: 2,85 kg

(MONDO/Mobilni magazin)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS