• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows Mobile 6.1

Pre dve nedelje Microsoft je na CTIA Wirelless 2008 sajmu predstavio verziju 6.1 za svoj popularni operativni sistem Windows Mobile.

 Windows Mobile 6.1  Izvor: MONDO

Najočiglednija izmena u 6.1 verziji jeste novi klizeći panel na početnoj strani. Ovaj klizeći panel omogućuje navigaciju kroz tipične opcije telefona, bez potrebe za zamornim prolaženjem kroz glavni meni. Korisnik se kroz sadržaj može kretati levo ili desno na panelu, ili pomoću d-pad tastera ili nekog drugog kontrolera za navigaciju (isto važi i za navigaciju sa panela na panel).

Promenjen je i sistem slanja poruka, pa je sada slanje SMS poruka slično Instant Message-ingu u Palm ili Apple iPhone uređajima. Slanje više poruka odjednom moguće je preko d-pad i "shift" tastera, ili korišćenjem opcija u meniju. Windows Mobile 6.1 donosi i novu copy/paste funkciju za profesionalno editovanje tekstualnih sadržaja i može se koristiti pri slanju tekstualnih poruka, kod internet pretraživača i pri radu sa Office aplikacijama.

Još neke nove funkcije unete su u sistem. To se odnosi na Windows Live Search koji je sada u ROM memoriji, Task Manager opcija je takođe prisutna. Windows Mobile 6.1 poseduje Direct Push sistem kojim je omogućena podrška za Exchange Server 2007 SP1, koji može da radi sa čak 60%manjim transferom podataka, što omogućuje smanjenje potrošnje baterija pri radu, a to je ušteda od čak 33 procenta.

(Bratislav Jovanović, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS