• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple pooštrava sigurnosne mjere

Apple je objavio da je pooštrio bezbjednosne mjere poslije napada vijetnamskog hakera na njegovu virtuelnu prodavnicu App Store.

 Apple pooštrava sigurnosne mjere Izvor: MONDO

Apple će ubuduće od klijenata redovno trežiti takozvani CCV kod, koji se nalazi na poleđini kartice, tokom kupovine preko aplikacije iTunes.

Radi se o kodu sastavljenom od tri cifre koji se ne nalazi u bazi podataka kompanije i kojeg zna samo vlasnik kartice.  Broj služi za provjeru da li je osoba koja naručuje određeni proizvod zaista vlasnik bankarske kartice.

U kompaniji Apple su saopštili i da su isključili iz svoje virtuelne prodavnice App Store aplikacije vijetnamskog programera Ngujena Tuata, koji je tokom vikenda uspio da izvrši "piratski napad" na 400 korisničkih naloga, kako bi potom za tuđ novac kupovao sopstvene aplikacije.

To je, kako su prenijeli francuski mediji, na kraju omogućilo da se aplikacije koje je on razvio nađu na vrhu plasmana prodaje u App Store. Malverzaciju vijetnamskog hakera su otkrila dva programera koja razvijaju aplikacije za iPhone.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS