• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pretraživač Chrome koristi 70 miliona ljudi

Prošlog mjeseca pretraživač Chrome uspio da ostvari udio od 7,24 odsto na tržištu, a broj aktivnih korisnika u maju je premašio 70 miliona.

 Pretraživač Chrome koristi 70 miliona ljudi Izvor: MONDO

Broj korisnika Internet pretraživača Chrome kompanije Google raste bržim tempom nego kod njegovih konkurenata, ugrožavajući dominantne pozicije Internet Explorera kompanije Microsoft i Mozillinog Firefoxa, pokazalo je istraživanje kompanije Net Applications.

Chrome je u junu već po popularnosti prevazišao Safari kompanije Apple, pozicionirajući se na treće mjesto u svijetu. Prošlog mjeseca uspio da ostvari udio od 7,24 odsto na tržištu, a broj aktivnih korisnika u maju je premašio 70 miliona, u poređenju sa 30 miliona u istom mjesecu prošle godine.

Značaj tržišta Internet pretraživača je u porastu, zbog toga što sve više softverskih projekata prelazi na veb-platforme, ukazuju eksperti. Zato se na tržištu ponovo rasplamsao "rat brauzera".

Internet Explorer je u junu obezbjedio udio na tržištu od 60 odsto, Firefoxs od 24 procenata, Safari pet, a Opera tri, dok su svi ostali pretraživači učestvovali sa jedan odsto.

Poređenja radi, u septembru 2008. godine, poslije lansiranja pretraživača Chrome, 74 odsto tržišta je kontrolisao Internet Explorer, 18 procenata Firefoxs, Safari tri, Opera dva i Chrome jedan odsto.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS