• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook "pomaže" u brakorazvodnoj parnici

Korišćenje društvenih mreža postalo je danas uobičajena stvar, ali i mač sa dve oštrice u slučaju brakorazvodnih parnica.

  Facebook "pomaže" u brakorazvodnoj parnici Izvor: MONDO

Prema podacima Američke asocijacije advokata koji se bave brokorazvodnim parnicama, u 81 odsto slučajeva oni su na sudu koristili dokaze koje su supružnici ostavljali na sajtovima Facebook, MySpace, Twitter ili YouTube.

Prema riječima Linde Li Viken, predsjednice Asocijacije, Facebook je predvodnik virtualne stvarnosti koja unosi dramu u veoma realan brakorazvodni proces. Zatim slijede MySpace sa 15 procenata i Twitter sa pet odsto.

Jedna od pet osoba koristi Facebook za flertovanje, pokazuju podaci do kojih su došli Pju Internet i Američki projekat za život. Advokati navode da su imali veoma interesantne slučajeve u poslednje vrijeme.

Evo nekoliko najzanimljivijih:
- suprug na sajtu Match.com kaže da je neoženjen, bez djece, dok u isto vrijeme traži starateljstvo nad tim nepostojećim djetetom;
- otac traži starateljstvo nad djecom tvrdeći, između ostalog, da njegova bivša supruga nikada nije prisutvovala manifestacijama na kojima su učestvovala njihova djeca, što je na sudu i potvrđeno jer je na Facebooku postavila fotografije sa događaja na kojima je bila sa prijateljem i to tačno u vrijeme kada je trebalo da bude sa djecom;
- mama negira na sudu da puši marihuanu, ali je na Facebooku postavila fotografije sa žurki na kojima se vidi da je koristi.

Nesklad između stvarnog života i onoga onlajn nije isključivo u vezi sa parovima u SAD. Britanski sajt za razvode DIY ističe da su podaci sa Facebooka korišćeni prošle godine u jednoj od pet brakorazvodnih parnica.

Advokati sada već često upozoravaju svoje klijente da u slučaju da planiraju da slažu sudiju, nikako ne stavljaju na svoje profile dokaze koji govore upravo suprotno.

Oni prije početka suđenja traže od njih da im pokažu svoj profil na Facebooku, upozoravajući klijente da i sudija može da pročita sve što tu stoji.

Sam brakorazvodni proces je veliki emotivni stres tokom koga ljudi, kako navode advokati, dobijaju nevjerovatnu želju da iznose prljavštine i primoravaju prijatelje da zauzmu stranu.

S obzriom na to, advokati savjetuju klijente da u to vrijeme nikako ne pišu o svojim osjećanjima na društvenim mrežama i uvijek koriste zaštitne aplikacije da se ne bi dogodilo da na sudu izjave da sa nekim nisu bili u ljubavnoj vezi, a fotografije pokažu suprotno.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS