• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte Majla - virtualnog četvorogodišnjaka

Virtualni četvorogodišnjak, projekat Microsofta, ponaša se kao pravi dječak: odgovara na pitanja, a ako se šalite na njegov račun, crveni.

 Upoznajte Majla - virtualnog četvorogodišnjaka Izvor: MONDO

Demo verziju "Majla" Microsoft je predstavio 2009, a poslije godinu dana tišine, na TED konferenciji u Oksfordu ponovo se pričalo o prvom ubjedljivom virtualnom liku, dovoljno realnom da zaista podsjeća na čovjeka.

"Majlo" je igrica - priča o dječaku koji je tužan jer se sa porodicom preselio iz Londona u Ameriku, gdje njegovi roditelji rade po cijeli dan i nemaju vremena da razgovaraju sa njim.

Majlova svijest se stalno mijenja, tako da neće biti moguće "imati" dvojicu istih. Iako je tehnologija još u začetku, igrica bi trebalo jednog dana da postane komercijalni proizvod namijenjen milionima igrača, a dizajnirana je tako da što više igrača ima, Majlo postaje "pametniji".

Aplikacija prepoznaje glasove, pokrete i emocije i "odgovara" na njih, pokazujući zavidan nivo vještačke inteligencije. Microsoft tvrdi da će ovaj projekat, kada bude realizovan do kraja, promijeniti svijest ljudi o igricama i tehnologiji uopšte, donoseći naučnu fantastiku u svakodnevni život.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS