• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia Kinetic - novi koncept za budućnost

Nokia je razvila potpuno nov koncept inteligentnog mobilnog telefona, koji se automatski podiže prilikom prijema poruke (SMS) ili poziva.

 Nokia Kinetic - novi koncept za budućnost Izvor: MONDO

Radi se o konceptu Kinetic, koji digitalnu informaciju pretvara u kinetičku energiju zahvaljujući elektromagnetu u bazi telefona. To znači da će se po prijemu poziva ili poruke telefon bukvalno podići u uspravan položaj.

Ukoliko ne želite da odgovorite na poziv, dovoljno je da blago "tapnete" telefon, koji će se zatim vratiti u horizontalan položaj.

Dodatni tehnički detalji nisu objavljeni, ali ako koncept koji je za Nokiu dizajnirao Džeremi Ins Hopkins zaživi - eto dostojne konkurencije iPhonu i drugim pametnim telefonima.

Čuveni finski proizvođač je protekle sedmice saopštio da je u drugom tromesečju ove godine zabilježio pad neto profita za 40 odsto u odnosu na isti period lane, uprkos blagom rastu prometa od 0,9 odsto.

Nokia je, kako je objavio Rojters, zabilježila promet od deset milijardi evra i neto profit od 227 miliona evra u drugom kvartalu.

Pad profita je, prije svega, posljedica konkurencije iPhona kompanije Apple, i drugih "pametnih" telefona.

Nokia je u pomenutom periodu isporučila 111,1 miliona telefona i prodala 24 miliona komada "pametnih" telefona, prema 21,5 miliona u prvom tromjesječju.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS