• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Age of Empires III: The Asian Dynasties

Ova igra je prava Real Time Strategy igra sa nevjerovatnom količinom sadržaja, sjajnim kontrolama, interesantnom pričom i dobrim protivnicima.

 Age of Empires III: The Asian Dynasties Izvor: MONDO

Naziv: Age of Empires III: The Asian Dynasties

Izdavač: Glu Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Strategija
Broj igrača: 1

Prvo što nam pada na pamet kada na mobilnom telefonu probamo hit igru za PC ili konzole je: da li će ovo imati ikakve sličnosti sa originalom?

S obzirom na to da telefoni imaju slabiju grafiku i tastaturu umjesto miša, izmjene su neizbježne i većina naslova na kraju bude "neigriva", za razliku od svojih "većih" rođaka.

Igra Age of Empires III: The Asian Dynasties je u tom smislu iznenađenje. Ne samo da je prava strategija u realnom vremenu (kao original), već je i strategija koja jako dobro funkcioniše.

Glavna kampanja igre Age of Empires III: The Asian Dynasties (AOE III: TAD - zbog dužine imena igrice u nastavku teksta koristićemo skraćenicu) se događa u vrijeme druge japanske invazije na Koreju, u periodu od 1597. do 1598. godine, što je vjerovatno najkraći period kojim se jedna RTS igra ikada bavila.

Možete voditi tri nacije u igri: Japan, Kinu i Indiju. Svaka nacija ima svoje jedinstvene vojne jedinice, svjetska čuda i arhitekturu. Iako su same jedinice vrlo male na ekranu, grafika na mobilnim telefonima će vam bez problema omogućiti da razlikujete čijoj kulturi pripadaju.

Kao i prethodne verzije, igra AOE III: TAD vam daje u zadatak da izgradite svoj grad, prikupljate sirovine, istražujete tehonologije i sukobite se sa neprijateljem.

Dugačka kampanja je sjajna i uz istorijske detalje u svakoj misiji, nudi široku lepezu građevina koje možete da podignete. Nažalost, povremeno ćete naići i na ne baš sjajnu misiju, ali u totalu misije su zabavne i izazovne.

U pravom RTS maniru, AOE III: TAD vam pruža mogućnost i da odigrate zasebne misije protiv maksimalno dva protivnika. Razočaranje je činjenica da vam se u ovom slučaju ne može pridružiti nijedan prijatelj, igrače kontroliše samo kompjuter.

Korišćenje tastature kao jedinog upravljačkog uređaja kada igrate strategije vam može izgledati čudno, ali nekako sve funkcioniše fantastično. Mogućnost da izdajete komande dok je igra pauzirana, prečica kojom selektujete nezaposlenog radnika, kao i obavještenja koja dobijate su način na koji igra nadoknađuje nedostatak kontrole.

Umjesto da prevlačite mišem po ekranu, ili neprestano prelećete preko dugmića na konzoli, višestruki odabir jedinica se ovde vrši tako što više puta kliknete na jedinicu. Dva klika biraju, pored jedinice na koju klikćete, i susjednu jedinicu sličnih karakteristika, dok tri klika biraju sve jedinice datog tipa (vojne ili civilne) u datom regionu.

Ovo funkcioniše sasvim dobro većinu vremena, i kada se iskombinuje sa mogućnošću da pritiskom na dugme za pauzu odaberete specifičan rod vojske moći ćete da izdajete specifične taktičke zadatke. Na primjer - da pošaljete svoju konjicu na neprijateljsku artiljeriju.

Ponašanje u borbi vaših jedinica kada im izdate naredbu je dramatično popravljeno u odnosu na prethodne verzije. Više vam se neće dogoditi da vaša moćna armija bude masakrirana jer ste gledali nešto drugo. Naprotiv, one će automatski napasti bilo koju neprijateljsku jedinicu u blizini.

Na našu i vašu sreću problemi sa prikupljanjem sirovina su svedeni na minimum. Radnici će automatski prelaziti na lokaciju sa istom sirovinom kada iscrpu postojeću. Ukoliko sirovine nestane potpuno, kratak klik na taster "0" će vas odvesti na radnika kome možete zadati nove dužnosti.

Sve radi vrlo dobro, kontrole i logika igre u tandemu stvaraju vrlo zanimljivu igricu uz koju će vam vrijeme jednostavno proletjeti. Kompjuterski kontrolisan protivnik će vas pomučiti, ali nikada nećete imati osjećaj da je odnos snaga nefer i broj misija će vam omogućiti da se igrate mjesecima.

Imajući u vidu da se radi samo o verziji za mobilne telefone igre Age of Empires III: The Asian Dynasties, ovo je naslov koji se potpuno izdigao iznad konkurencije. Još bismo napomenuli da će igra u skladu sa svojim "precima" potpuno opravdati visoku reputaciju koristeći sve resurse mobilnih telefona.

Ovu odličnu igru možete preuzeti OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS