• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft objavio vanrednu "zakrpu"

Microsoft objavio vanrednu "zakrpu" za Windows kako bi onemogućio upade u računare i preuzimanje kontrole nad zaraženim mašinama

 Microsoft objavio vanrednu "zakrpu" Izvor: MONDO

Američki softverski gigant Microsoft objavio je danas vanrednu "zakrpu" kako bi se ispravio kritični "bag" koji omogućava upade u računare i preuzimanje kontrole nad zaraženim mašinama putem programskih skraćenica.

Microsoft u normalnim okolnostima objavljuje bezbjednosne "zakrpe" jednom mjesečno, ali zbog ozbiljnosti "baga" softverski gigant bio je primoran da objavi i vanrednu.

Navedeni "bag" omogućava hakerima upad u industrijske kontrolne sisteme pomoću takozvanog crvića "staksnet" koji koristi način na koji operativni sistem stvara skraćenice za često korišćene aplikacije i programe. "Bag" automatski pokreće "zlobni program" pomoću kojeg hakeri preuzimaju kontrolu nad računarom.

Međutim, računari, koji još koriste operativne sisteme Windows XP sa servisnim paketom dva ili Windows 2000 nisu uključeni u "zakrpu" jer, kako je ranije i objavljeno, Microsoft je prestao sa objavljivanjem dodataka za podršku ovim sistemima.        

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS